用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 48網 有無9個人甲1/甲2揀 4814 陳呂
go

48網 有無9個人甲1/甲2揀 4814 陳呂 [複製鏈接]

甲1/甲2揀咗陳呂嘅請來揮揮手,謝謝!
想知道甲3揀咗陳呂中獎機會有幾大。

0    0    0    0

回覆:2boba 的帖子

引用:甲1/甲2揀咗陳呂嘅請來揮揮手,謝謝! 想知

回覆:48網 有無9個人甲1/甲2揀 4814 陳呂

唔通真係無人甲部揀陳呂!

2boba 發表於 14-1-22 17:56
唔通真係無人甲部揀陳呂!
其實未必有事既...但可唔可以講下點解要咁做?

引用:Quote:2boba+發表於+14-1-22+17:56+唔通真

原帖由 lauwingtai 於 14-01-22 發表
其實未必有事既...但可唔可以講下點解要咁做?
其實係一個朋友,可能係鬼"um"眼,唔知點解填咗!希望幫佢搵到D陳呂fans,等佢安心D⋯⋯

我覺得好多人揀乙1至3同甲1至3一樣的,未必有事既,同埋當要叩果陣,陳呂都唔少人叩

我甲部無揀陳呂,排了在乙3

louiseter 發表於 14-1-22 22:44
me 2, 我同你一樣!

其實都知道,無乜人會將保險線學校放入甲部!

引用:我甲部無揀陳呂,排了在乙3 +

原帖由 louiseter 於 14-01-22 發表
我排左乙5

哩度唔可以代表所有媽媽嫁~你朋友既然填左,係改變唔到既事實,唔好擔心太多,依家做定幾個PORTFOLIO,準備到時萬一真係中,都可以去叩心儀既學校,加油~我都準備中^^

回覆 2boba 的帖子

我仔係陳呂度畢業,而家已經中二,陳呂比我感覺係一路都努力進步緊,
而且睇得出校長又確實有心想搞好,
所以呢幾年係48網佢都開始漸漸多人注意。

我仔當年都係111揀top果幾間其中一間,結果都係唔收,
去左陳呂讀,當時都覺得呢間學校麻麻地,諗住到二年班再試
轉返去top果幾間學校,但到佢讀左1年之後,感覺到學校
都唔差,而且問個仔佢讀得開唔開心,佢又話好開心,
同D同學仔又好夾,老師又錫佢地,咁我同佢媽咪決定係度
讀,結果升中學佢都入到第一志願。

(以我仔果年計) 佢地升中派位唔差,咁當然無top果幾間
百份比咁高,當年我仔報自已時(B1中學),佢同班有9個
有得in,結果都有8個入左呢間中學。

利申:今年我細女都升小一,我都係乙二揀陳呂

多謝各位回應,都相信陳呂是不錯的,尤其是如果入了精英班,亦知道很多家長會選陳呂為保險線學校,但就真是不多家長會放陳呂在甲部,起馬到現時為止,一個都無!

‹ 上一主題|下一主題