用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 究竟谷定唔谷好?
樓主: 1712762
go

究竟谷定唔谷好? [複製鏈接]

引用:拍低自己教仔做功課時個樣,個小朋友幾無辜

原帖由 calbee6 於 14-01-17 發表
拍低自己教仔做功課時個樣,個小朋友幾無辜可憐,自己又幾面目睜嚀,咪知自己谷唔谷得?!

識一個小朋友讀 ...

真係要咁做先得!!

引用:現時很多人都提出學校太谷,有好好多人被過

原帖由 5tgb 於 14-01-19 發表
現時很多人都提出學校太谷,有好好多人被過早谷而谷壞,我絕對相信這是事實。但我亦相信有更多人以不用過谷 ...
你講得好啱,好多人指責人地、學校太谷時,自己個小朋友已經被谷到很高既水平,k3已經識加、減、乘、除、份數,英文mover等等,所以做父母都要有平均點,就算唔谷都唔可以太hea, 要保持一定既競爭力,但過程希望可以係愉快既,品德方面更要有底線,就算將來讀書不成,也不置於沈淪。

認識—位朋友,勁駡學校谷,自己很比心機教都追不上,但從其網络遊戲的超卓積分,又看不出她有時間教孩子。我覺得她以駡谷去平衡自已hea多過教左都唔掂。

引用:Quote:原帖由+5tgb+於+14-01-19+發表現時很

原帖由 calbee6 於 14-01-19 發表
你講得好啱,好多人指責人地、學校太谷時,自己個小朋友已經被谷到很高既水平,k3已經識加、減、乘、除、份 ...
即是話越大聲鬧,越有機會催谷過籠。

咁,我知EK邊幾個正義家長。

God grant me the serenity
to accept the things I cannot change;
courage to change the things I can;
and wisdom to know the difference.
‹ 上一主題|下一主題