用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 仁愛堂田家炳小學 請問有無保母車去西貢
go

請問有無保母車去西貢 [複製鏈接]

請問有無保母車去西貢
   1    0    0    0

回覆:chris0411 的帖子

我都想知

回覆:kerrielam 的帖子

知道有啦!

是校車?褓母車?你知道西貢路線嗎?多少$?

你是否已入田家炳,請聯絡學校會有老師回覆你!

你是否已入田家炳,請聯絡學校會有老師回覆你!

已call 學校問,佢話未知,8 月( 開學前)才可落實

我上年填大抽獎時問,有個老師答我有!不過不是提供主線個間,有另一間幫佢地做緊西貢線!學校文員當初只給了做主線個間電話比我,我打去問是無提供西貢,指有另一間負責西貢!不過車費都要千幾蚊!我入左另一間都要千中!

星期一取書,再問下先

但你大的入田小,細的入馮晴,分2間接送唔方便

回覆:請問有無保母車去西貢

我入左馮晴!我不是入田小!只不過我小朋友要在西貢住!我選校必須要有校車才考慮!所以我有打到電話問!加上明白家長找校車的辛苦!

明白了,田小有校車入西貢也放心D

你不是再去馮晴in嗎?如果是一齊入馮晴都好呀!

請問95區有邊間小學係有校車入西貢巿架?

引用:請問95區有邊間小學係有校車入西貢巿架?

原帖由 tangtinetine 於 14-08-21 發表
請問95區有邊間小學係有校車入西貢巿架?
我知道的有馮晴/宣基/田家炳/信義會(坑口)/梁潔華/聖安德肋/黃永樹!其他的,不好意思!沒有留意!宣基我都是派位日才知道有!王余我聽聞有家長自組!不過你預左車費好貴!直資播道有!不過你最好揀之前問清楚!因為可能有變!

回覆 chris0411 的帖子

原來宣基有校車...我之前打去問過佢又話冇既=.=" 咁大約幾多錢車費呀?

馮晴/宣基/田家炳/信義會(坑口)/梁潔華/聖安德肋/黃永樹 <- 請問咁哩幾間係校車定褓母車?

如果西貢上車要幾點上車同落車呀?

唔好意思,太多問題~因識得太少西貢媽媽,唔太多方面資訊!

回覆 tangtinetine 的帖子

宣基我係派位個日先知架...明明我聽人讀緊話無車架
仲比老公問返我有無調查清楚......
所以呢間你快去聽簡介會...即場問最清楚....
馮晴我都係聽簡介會後問老師才知有校車,
所以揀了....
對我來說,有車到最緊要....車費你預千中...
因為我1年前睇播道都1600....
校車/褓姆車你要自己問返學校...
仲有問清楚先好揀...如果唔係抽左你又要周圍搵車就慘...
因為有一部分學校好似共用一架去西貢..
呢樣要問清楚...
比你做個參考...我間學校返7:45....6:50上車。
另外,有個小建議..揀幾間自己真心想入的學校,
如果你自行唔得,要參加大抽獎,只填自己心儀的學校,
之後不如填返西貢,因為這樣不會亂派,起碼有個底,再去叩門。
因為佢一陣派到你不想入的學校/無校車的,你仲有排煩,
除非你自己湊出來。

回覆 chris0411 的帖子

唔該晒!你既資料好有用!住西貢最煩就係交通問題!
如果有褓姆車肯去觀塘就可以多D選擇!可惜好似冇~

回覆 tangtinetine 的帖子

你得閒問下身邊家長...我知好多都出左九龍個邊讀...
好似基華都有..不過你要去遂間問....
加油努力!!

請問有冇家長可以提供西貢校車資料?先謝!
‹ 上一主題|下一主題