用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 青衣啟思幼稚園畢業生讀緊邊間小學呢!? ...
go

青衣啟思幼稚園畢業生讀緊邊間小學呢!? [複製鏈接]

如題,想知係啟思讀過幼稚園既你地宜家係邊度讀小學?仲想知你地小朋友跟到學業嗎?thx

0    0    0    0

回覆:青衣啟思幼稚園畢業生讀緊邊間小學呢!?

我仔2013畢業。同學仔有主恩、世德、何澤芸、嶺小、英華、啓基、馬灣基慧、荃官等等(有些是扣的)。其實學校大門會有小學分佈圖睇。

引用:我仔2013畢業。同學仔有主恩、世德、何澤芸

原帖由 hadwinboy 於 13-12-30 發表
我仔2013畢業。同學仔有主恩、世德、何澤芸、嶺小、英華、啓基、馬灣基慧、荃官等等(有些是扣的)。其實學校 ...
多人入主恩或世德嗎?你小朋友上小學後辛苦嗎?

引用:Quote:原帖由+hadwinboy+於+13-12-30+發表

原帖由 lovefive 於 14-01-01 發表
多人入主恩或世德嗎?你小朋友上小學後辛苦嗎?
有幾多人揀就不是太清楚。我仔跟到沒有問題。不過比較起同級同學,他英文較遜色但中文在很前位置,可能因為啓思是母語教學。

引用:Quote:原帖由+lovefive+於+14-01-01+發表多

原帖由 hadwinboy 於 14-01-01 發表
有幾多人揀就不是太清楚。我仔跟到沒有問題。不過比較起同級同學,他英文較遜色但中文在很前位置,可能因為 ...
你小朋友入左邊間啊

回覆:青衣啟思幼稚園畢業生讀緊邊間小學呢!?

2011 畢業,同班共3人一齊入cky, 依家三年級三個又同班

‹ 上一主題|下一主題