用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 好想入比華利,但佢只offer我歲半班
go

好想入比華利,但佢只offer我歲半班 [複製鏈接]

有無其他媽媽係咪??

0    0    0    0

引用:有無其他媽媽係咪?? +

原帖由 yankiu2003 於 13-12-16 發表
有無其他媽媽係咪??
之前打電話去問,因爲面試已過,聽電話那位老師要我親身去攞表格,才可申請下午班waiting! 學校網頁没有寫截止報名日期,也没有提供任何半歲班playgroup資料喎!

回覆:好想入比華利,但佢只offer我歲半班

乜歲半班唔係可以升PN咩?

引用:乜歲半班唔係可以升PN咩? +

原帖由 Elenalan 於 13-12-16 發表
乜歲半班唔係可以升PN咩?
可以升pn,但我唔想囝囝咁早返學

引用:Quote:原帖由+yankiu2003+於+13-12-16+發表

原帖由 Evachau 於 13-12-16 發表
之前打電話去問,因爲面試已過,聽電話那位老師要我親身去攞表格,才可申請下午班waiting! 學校網頁没有寫 ...
咁你有無申請下午班waiting ar?

引用:Quote:原帖由+Elenalan+於+13-12-16+發表乜

可以升pn,但我唔想囝囝咁早返學
即係叫你囝囝讀住歲半班先?一有人放位就升班?

我唔明喎。我果陣係已收我n1 am.再打黎同我講歲半有位問我要唔要。我要左,咁唔使再比n1留位費。有位又夠2歲會幫我轉番n1. 佢點會淨比歲半唔比n offer 你架?即係要讀歲半先有n1 ar ?

引用:Quote:原帖由+Evachau+於+13-12-16+發表之

咁你有無申請下午班waiting ar?
無吖!因為覺得聽電話那位(老師)態度好差,而且搭巴士經過間幼稚園,好像個outdoor playground 對住大馬路,環境一般!

引用:我唔明喎。我果陣係已收我n1+am.再打黎同我

原帖由 Cajes 於 13-12-16 發表
我唔明喎。我果陣係已收我n1 am.再打黎同我講歲半有位問我要唔要。我要左,咁唔使再比n1留位費。有位又夠2 ...
因為n已full

我去左open day,校舍有2層,空氣和環境幾好,我幾鍾意間學校

但n full 左。你讀歲半又比你直升?有d矛盾。。你住得好近嗎?點解咁想讀比華利?

引用:但n+full+左。你讀歲半又比你直升?有d矛盾

原帖由 Cajes 於 13-12-16 發表
但n full 左。你讀歲半又比你直升?有d矛盾。。你住得好近嗎?點解咁想讀比華利?

...
住寶林,有朋友d小朋友讀得好好,德寶集團又有學卷抵讀

我囡最初報名係報歲半班, 後來再打去問, 學校話歲半班和兩歲班係兩條隊。

到我囡十月面試當日, 老師再解釋歲半班和兩歲班只可二選一報, 咁我問老師若收左歲半班, 係咪肯定可以夠歲數時直升兩歲班, 老師又答唔一定, 要視乎兩歲班有冇位。我又再問老師兩歲班易入D定係歲半班易入D, 老師就話歲半班少位D, 所以我最後只選左要兩歲班。

但我o係BK/EK見有好多小朋友都係由1.5歲班升上去, 所以我都唔太理解。

yankiu2003 發表於 13-12-16 20:14
住寶林,有朋友d小朋友讀得好好,德寶集團又有學卷抵讀
我都係住同區, 返學算近。
我都覺得有學卷好抵讀, 參觀完學校覺得D教材幾好, 好似以玩為主, 唔會太谷學生, 應該係happy school。

我當初報歲半班,佢叫我佢識行去in. 後來我都無打電話過去。最後open day前同佢講話我想要2歲班。咁in 完佢收左am. 然後佢再打黎話1。5都有位,咁我唔想佢日日對住姐姐無聊,咪比佢讀。咁佢話唔使再交留位。有位就會同我轉n1. Worst case 等到出年8月。

引用:Quote:yankiu2003+發表於+13-12-16+20:14+

原帖由 Elenalan 於 13-12-17 發表
我都係住同區, 返學算近。
我都覺得有學卷好抵讀, 參觀完學校覺得D教材幾好, 好似以玩為主, 唔會太谷學生,  ...
收左你am定pm呀?

引用:Quote:原帖由+Elenalan+於+13-12-17+發表我

原帖由 yankiu2003 於 13-12-17 發表
收左你am定pm呀?
我囡9月細B,收pm offer合理賽果。

我想俾個女讀歲半都唔收,

引用:我想俾個女讀歲半都唔收, +

原帖由 qbnam 於 13-12-19 發表
我想俾個女讀歲半都唔收,
有無話點解唔收??

回覆 Evachau 的帖子

我都好想阿女讀呢間,PM已收… 不過因為c6親自打電話去問野,聽電話的老師態度差,c6話老師冇禮貌,最後揀左救世軍,我而家仲十五十六,唔知點好!
‹ 上一主題|下一主題