用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖保羅堂幼稚園(北角) 聖保羅堂幼稚園 - 校舍
go

聖保羅堂幼稚園 - 校舍 [複製鏈接]

聖保羅堂幼稚園現在校舍在北角, 是否2015搬回鐵崗?
   0    0    0    0

引用:聖保羅堂幼稚園現在校舍在北角,+是否2015搬

原帖由 sallyhui0823 於 13-11-30 發表
聖保羅堂幼稚園現在校舍在北角, 是否2015搬回鐵崗?
不是。校舍是2012年搬往北角,為期5年。

回覆:聖保羅堂幼稚園 - 校舍

Tks,好似在原先位置高檔啲,現在在北角.......

王國會長

sallyhui0823 發表於 13-12-12 08:18

學校唔係應該睇師資咩? 高檔但師資唔好都無用. 我個仔讀緊呢間, 真係覺得唔錯, 佢宜家學嘢快咗好多, 識多咗好多嘢, 日日都好開心咁返學, 極力推薦

引用:Tks,好似在原先位置高檔啲,現在在北角...

原帖由 sallyhui0823 於 13-12-12 發表
高檔?有點9唔撘8

回覆:sallyhui0823 的帖子

我而家至知道原來有人咁幼稚,認為同一間學校係中環時係高檔學校,係北角就低等d,好奇怪點解樓主有呢個咁低層次的思想?

引用:我而家至知道原來有人咁幼稚,認為同一間學

原帖由 ellako99 於 14-02-11 發表
我而家至知道原來有人咁幼稚,認為同一間學校係中環時係高檔學校,係北角就低等d,好奇怪點解樓主有呢個咁 ...
咁銅鑼灣間聖保祿又低一檔?皇仁喺維園附近喎,咩檔次呢?至緊要學校校風好,教學好,培養出好品學嘅學生!

回覆:SamLaw2821 的帖子

aye 發表於 1312-12 00:24
不是。校舍是2012年搬往北角,為期5年。
2017 年後會搬去是邊?

王國會長

CnD 發表於 14-3-26 23:24
2017 年後會搬去是邊?

maybe move back to Central, not yet confirmed

引用:Quote:原帖由+ellako99+於+14-02-11+發表我

引用:Tks,好似在原先位置高檔啲,現在在北角...

引用:Quote:原帖由+SamLaw2821+於+14-03-19+發表

原帖由 Ballack2012 於 14-06-21 發表
您錯了!原來在中環高檔一點沒有錯!在中環,會有較多住在附近的小孩子入讀,家長素質較高。在北角,一定差 ...
咁我又覺得你錯喎,難道中環間戴翰芬幼稚園好得過銅鑼灣嘅聖保祿?北角半山都有好多有米人住㗎,中環亦有好多人住舊唐樓嘅!中環係標籤著商業中心地,並不是住在中環代表高檔,睇吓住咩樓宇咩地段咋!

引用:Quote:原帖由+Ballack2012+於+14-06-21+發

引用:Quote:原帖由+Ballack2012+於+14-06-21+發

BALLACK2012
其實如果SPC 搬左之後唔係你杯茶, 都係自由, 唔需要甘去評論既。正如食米飯都有唔同喜好啦, 有D人鐘意金香,有D鐘意金象,有D鐘意雙羊。
我覺得教師質素、口碑緊要D~

引用:BALLACK2012其實如果SPC+搬左之後唔係你杯

原帖由 jsmanhim 於 14-08-08 發表
BALLACK2012
其實如果SPC 搬左之後唔係你杯茶, 都係自由, 唔需要甘去評論既。正如食米飯都有唔同喜好啦, 有 ...
認同!只要間學校校風好,師資優良,不論中環,北角,甚至乎遠啲嘅柴灣區,只要教出好學生,培養好品行,作為父母,如果交通上不是太偏遠或不便,都會以好學校為大前提,地區為次要考慮!

回覆:聖保羅堂幼稚園 - 校舍

咁幾時會搬返去中環?

回覆:Ballack2012 的帖子

贊同,你地比較2012之前派位同2014年便知。

‹ 上一主題|下一主題