用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有感而發, 有冇人覺得原來學校都有黑暗一面?有冇公平可 ...
go

有感而發, 有冇人覺得原來學校都有黑暗一面?有冇公平可言 [複製鏈接]

容許我喺度宣泄一下, 我就係因為同學校表達意思, (事緣因學校混亂做錯嘢影響到我)俾老師話我唔好咁多聲, 學校唔喜歡多出聲家長, 如果唔係會影響小朋友interview 結果, 初時我都唔信, 以為成間學校由一兩個人隻手遮天?只要小朋友in 得好便可, 結果到今日不得不相信, 連interview 唔出聲嘅小朋友都收咗, 而我。。。。??
大家同一時期嘅家長, 唔好好似我咁傻, 唔好天真地信學校講歡迎發表意見, 唔係就好似我咁, 累咗小朋友, 我真係好唔安樂, 希望你哋唔好介意我咁講, 真的有某些學校係咁
   1    0    0    0

引用:容許我喺度宣泄一下,+我就係因為同學校表達

原帖由 ahirun 於 13-11-21 發表
容許我喺度宣泄一下, 我就係因為同學校表達意思, (事緣因學校混亂做錯嘢影響到我)俾老師話我唔好咁多聲, 學 ...
邊間?老師又會咁直接連扮野都廢事,真係估唔到。

回覆:ahirun 的帖子

開名

回覆:有感而發, 有冇人覺得原來學校都有黑暗一面?有冇公平可言

咁又唔好咁自責,可能同你無直接關係呢?
唔好話累左小朋友,佢有你錫係幸福嘅

不過面試係好奇,你以為做得好,佢就唔收。無心插柳,又反而收左。

回覆:有感而發, 有冇人覺得原來學校都有黑暗一面?有冇公平可言

其實呢個係好正常嘅情況,即係一盤正常生意咁諗,明知個客人麻煩,梗係唔要呢個客啦,又唔係無生意!唔好以為真係有教無類呀!

baby_ju    發表於 13-11-25 01:01

不過咁直接講就奇怪d囉!

會吾會你自己諗多左?

喺邊間學校來架?

有人既地方,就會有黑暗。
因為人性係最黑暗!

唔係龍校, 只係荃灣
係真的咁同我講, 真係扮下嘢都冇, 個老師仲話你小朋友咁乖又有反應, 就算我哋唔收, 大把學校收
我小朋友interview 全部自動自覺答哂, 只係答唔到佢問船係去邊, 係咪真係答唔到船去邊就衰咗?
佢自己學校行政混亂做錯嘢我都唔可以問?連問一句都話我唔好多事

唔收都好,第時學校處處針對你小朋友,你小朋友讀得唔開心仲麻煩。

老師叫你吾好甘多聲?我唸老師吾會甘講掛,佢都係打份工啫

「學校混亂做錯野」可否詳述?要不這事很難判斷。

回覆 cloudwingwing 的帖子

你講得啱, 多謝你安慰係自己傻, 明知老師咁, 就係因為佢派位好, 仲同其他不滿家長講大家忍三年算

引用:有人既地方,就會有黑暗。因為人性係最黑暗

原帖由 lilyrico 於 13-11-21 發表
有人既地方,就會有黑暗。
因為人性係最黑暗!
沒有最黑暗。。。只有更黑暗。。。。。

我講嘅係真人真事, 一字不漏轉述, 唔信都冇辦法, 又冇錄音, 我已經好心痛自己多事累到個仔
到下星期我會同佢校長講, 因為佢上次連主任校長都唔俾我接觸, 我會問佢哋

candytsy  既然學校行政混亂,而你又有意見,為何還要免強去求,或者更好的等著你!  發表於 13-11-23 09:18
FATSHIT  算了吧,你小朋友會找到一間更好吧,努力TRAIN好小朋友唔好理佢浱得好唔好,校長老師也是同一張嘴  發表於 13-11-22 23:10

GREEN SHEEP?

引用:回覆+cloudwingwing+的帖子 你講得啱,+多

原帖由 ahirun 於 13-11-21 發表
回覆 cloudwingwing 的帖子

你講得啱, 多謝你安慰係自己傻, 明知老師咁, 就係因為佢派位好, 仲同其他不滿 ...
想問吓派位關幼稚園咩事?請指教

好想知咩事???

只係佢有大部份學生派去區內好的小學, 因為校長同小學校長相熟, 寫信都好啲

candytsy  統一派位機會人人有  發表於 13-11-23 09:20
FATSHIT  你是否肯定校長是個個都寫先,如果唔係,點解要辛苦自已頂佢3年  發表於 13-11-22 23:13
‹ 上一主題|下一主題