用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 大埔英藝 vs 安基司
go

大埔英藝 vs 安基司 [複製鏈接]

引用:我都好想知,2間都收左,依家仲諗緊讀邊間

原帖由 woodstockming 於 13-11-20 發表
我都好想知,2間都收左,依家仲諗緊讀邊間!
依Interview 黎講,2間手法唔同:英藝就好混亂,等左成1個鍾 ...
我同意啊,英藝interview當日太多人,好混亂又嘈,外藉男老師多,但係企哂晌度,冇傾計冇交流!Interview時果位老師就好有心機,會扮動物叫,用吾同聲缐/語氣同bb對話吸引佢,e part我好欣賞!論學術,英藝應該深d!

相反安基司有條理寧靜得多,外藉老師主動同bb傾計,老師又同bb say hi,姐姐有禮貌笑容介紹校內設施! 我In大埔正校國際,Interview時有三位老師,其中一位外藉老師有個別到每個bb旁問問題!中國藉老師亦有過黎我bb度傾計幾次,所有老師都好有愛心,interview當天感覺好舒服!

引用:felicitymama,+你會讀安基司?放棄英藝? +

原帖由 JS1234 於 13-11-21 發表
felicitymama, 你會讀安基司?放棄英藝?
囝囝安基司waiting list pm, 應該讀英藝

引用:囝囝安基司waiting+list+pm,+應該讀英藝+X+

原帖由 aphroditec 於 13-11-21 發表
囝囝安基司waiting list pm, 應該讀英藝 X 2
我囝囝全日班,你呢?

回覆:aphroditec 的帖子

最後一間30/11 in火炭樂基,有三間村校交左表,一直冇反應,可能因為6月b

你住邊區呀?我住沙田,考慮搬粉嶺中,所以我沙田,粉嶺,大埔,每區選兩三間心儀嘅試下,我有朋友讀大角咀Victoria K3,青衣學之園PN,聽朋友分享兩間學校都幾好呀,加油!樂基我諗考吾到多,但求一試,碰碰運氣,對於我黎講,樂基交通實在吾太方便!我小學心儀沙田大埔嘅津小,所以我諗英藝可能較適合囝囝打好基礎!

孫方中好嗎?有一條龍中學

我有朋友係大埔英藝

引用:Quote:felicitymama+發表於+13-11-21+13:06

原帖由 aphroditec 於 13-11-23 發表
你朋友對佢評價如何?
我朋友佢自己係中學副校長,佢囝囝大埔英藝<阮鄭夢芹小學<喇沙中學,現在高中了,都見議我讀大埔英藝

‹ 上一主題|下一主題