用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 今日有冇人in青衣卓思或者宏福?
樓主: lovefive
go

今日有冇人in青衣卓思或者宏福? [複製鏈接]

回覆 史力奇2 的帖子

你收信未?

回覆:VC20120101 的帖子

無,打左去問,備取生

回覆 史力奇2 的帖子

攪咁耐都未寄信,定寄失呀?

回覆:VC20120101 的帖子

你去左留位未啊?!

回覆 lovefive 的帖子

我留左la, :)仲多口問左幾句,佢話下午個d都有機會因為找到出面既上午而5讀,大概4月頭就會睇邊d無來交雜費,到時就會call後備生。

引用:回覆+lovefive+的帖子 我留左la,+:)仲多口

原帖由 VC20120101 於 13-11-20 發表

我留左la, :)仲多口問左幾句,佢話下午個d都有機會因為找到出面既上午而5讀,大概4 ...
咁你有冇同佢講想轉上午班啊?!

有照給信,但佢話上午有人放棄既機會5大,所以我心底裏都接受了番下午班。阿囡呢排早了少少瞓午覺由11点幾瞓到1点零,我唸要番下午班問題5大,較早多半個鐘^_^

引用:回覆+lovefive+的帖子 有照給信,但佢話上

有照給信,但佢話上午有人放棄既機會5大,所以我心底裏都接受了番下午班。阿囡呢排 ...
囡囡無返n班架?佢幾點起身?

回覆 rabbitbaby1 的帖子

無學校收,佢係12月尾細女,等下年直入K1.平均7am起床

引用:回覆+rabbitbaby1+的帖子 無學校收,佢係1

哦,你囡囡好叻呀!12月b卓思都收!

回覆:今日有冇人in青衣卓思或者宏福?

我個仔今年响卓思讀K1!
本來都係備取生,到6月時收到電話,
有位收讀下午班,所以立刻去交留位費。
如果你地唔介意讀下午,
其實卓思係一個好好嘅選擇。
因為我見個仔進步左好多,
老師好有愛心,仔仔响學校點樣都會講,
請病假仲會打比我關心吓,
甚至婆婆入左院(即我媽媽),
都有問吓我情況如何。
所以如果大家有PM offer 不況可以考慮吓!

引用:Quote:原帖由+rabbitbaby1+於+13-11-15+發

原帖由 lovefive 於 13-11-15 發表
但點解卓思啲派位咁好呢?!唔通真係咁幸運!
其實卓思有好多位顧問都係葵青區嘅學校校長,扣門時見到學校名,可能都會機會大d。而你表上面嘅派位成績,有好多間學校嘅校長都係顧問。
因為我仔讀緊卓思,學校會有資訊介紹校董會和學校顧問。希望呢d資料可以幫到你地啦!

佢生得高大,似2歲半,5驚生保人,同埋面試當日肯講野,最後又同老師笑左2次,老師全程同佢玩得好開心,以當天表現係去咁多間中最好,所以好好彩^_^

回覆 lovenicolebaby 的帖子

聽你咁講,我安心好多,雖然係下午,但如果學校好,老師有愛心,咁都值得既^_^八掛問下你最後放棄邊間而讀卓思?

引用:回覆+rabbitbaby1+的帖子 無學校收,佢係1

我女又係7點左右就起身,不過1點左右先訓午覺

引用:Quote:原帖由+lovefive+於+13-11-15+發表但

原帖由 lovenicolebaby 於 13-11-21 發表
其實卓思有好多位顧問都係葵青區嘅學校校長,扣門時見到學校名,可能都會機會大d。而你表上面嘅派位成績, ...
我都覺得肯定關間學校事,唔會無啦啦收佢地咁多學校,當然卓思真係好好。

引用:回覆+rabbitbaby1+的帖子 佢生得高大,似2

原帖由 VC20120101 於 13-11-21 發表

佢生得高大,似2歲半,5驚生保人,同埋面試當日肯講野,最後又同老師笑左2次,老 ...
女仔都生得高大,係咪爸爸同媽咪都好高啊

係呀!我地都高,阿囡已經有89cm高!

引用:回覆+lovefive+的帖子 係呀!我地都高,阿

係呀!我地都高,阿囡已經有89cm高!
超高喎,我女已經兩歲又23日,先得82cm咋!

引用:回覆+lovenicolebaby+的帖子 聽你咁講,我

回覆 lovenicolebaby 的帖子

聽你咁講,我安心好多,雖然係下午,但如果學校好,老師有愛心,咁都值得既^_ ...
我仔本來响荃灣Joyful 讀N班,原校升K1!
呢間都係好好嘅學校,小班英普班超正,老師都好nice

‹ 上一主題|下一主題