用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 富康德寶vs GV ?
go

富康德寶vs GV ? [複製鏈接]

我想知富康德寶同新寶城GV both 國際pm offer which one better ? 我住將軍澳站?大b ?麻煩用家分享下,德寶真的不能直升k1??

2    0    0    0

回覆:富康德寶vs GV ?

德寶K1 要再in, GV 直升

引用:我想知富康德寶同新寶城GV+both+國際pm+off

原帖由 Jeremy128 於 13-11-07 發表
我想知富康德寶同新寶城GV both 國際pm offer which one better ? 我住將軍澳站?大b ?麻煩用家分享下,德 ...
F

但都應該是循例in吧, 我小朋友面試當日狀態不佳都收返喎! 佢應該會睇返平時在校的表現既, 唔駛太擔心! 我也是住tko station, 是國際am, 課程都幾深, 但小朋友開心和成日回家唱英文歌!

不過你要考慮埋k是否會想在原校讀返先? gv 校舍細, 但語境和老師嬸嬸都好, 我有朋友的小朋友讀緊. 德寶校舍大, 就算k1-k3係度讀都好, 多位走動. 佢係衰普通話唔夠多, 1星期3堂, 但我預o左普通話比錢出去再學囉. 如德寶你要考慮k時會否轉主流, 因為係無中文的, 怕銜接小學辛苦. 另外, 德寶國際 n class teacher 是abc, native speaker, gv就金hair的, 有家長buy, 但係你又要考慮金hair的老師一般流失量都唔細, 同埋確實有小朋友係唔慣會怕的, 但適應o左又無野既, 呢點你自己看重唔重要囉.

引用:不過你要考慮埋k是否會想在原校讀返先?+gv+

原帖由 MSKAKACHAN 於 13-11-11 發表
不過你要考慮埋k是否會想在原校讀返先? gv 校舍細, 但語境和老師嬸嬸都好, 我有朋友的小朋友讀緊. 德寶校舍 ...
請問讀得開心?小孩鐘意返學?雜費多嗎?其實k1 都想轉返主流,德寶n 好似全英文冇普通話添。

回復 Jeremy128 的帖子

我小朋友讀僅n讀得開心呀, 初時唔慣返學唔慣分離就成日話唔返學, 但係習慣o左就無問題了, 依家返學都好開心, 成日提同學仔名, 老師的名, 又唱好多歌. 同埋好鍾意學校d老師. 我k會轉返主流. n 我當返playgroup咁, 所以全eng都ok. 國際class的雜費反而少過主流架. 但雜費唔多, 一年收2次囉, 好多學校都係咁. 學費已包茶點費. 詳細你問返學校啦!

n class 無普通話我覺得ok, 3yr old 學都得. 2yr old先打好兩種語言根基. 學之園都係咁, 佢n class只得英粵架.

但聽聞今年德寶真係有人讀緊N 考K 唔收喎!

但我有朋友係富康德寶讀!!佢個女女唔需要再考,都可以由n升上k

引用:但聽聞今年德寶真係有人讀緊N+考K+唔收喎!

原帖由 Bstar 於 13-11-12 發表
但聽聞今年德寶真係有人讀緊N 考K 唔收喎!
即係有d need interview again    咁Gv 係咪直入k1 ?

回覆:Jeremy128 的帖子

GV 應該係直上!

‹ 上一主題|下一主題