用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 港同3rd in 開始喇,大家入嚟傾下。。。
樓主: hoichun0813
go

港同3rd in 開始喇,大家入嚟傾下。。。   [複製鏈接]

多謝各位家長!!

3rd 的家長唔好太擔心啦,到左最後關頭都係平常心去面對啦,唔好畀太大壓力自己同小朋友,加油!而我地星期三3rd in,不過最後將決定放棄唔去了,希望等其他小朋友多一個機會,加油。

醒目開學勳章 王國長老

引用:3rd+的家長唔好太擔心啦,到左最後關頭都係

原帖由 hellomayo 於 13-11-11 發表
3rd 的家長唔好太擔心啦,到左最後關頭都係平常心去面對啦,唔好畀太大壓力自己同小朋友,加油!而我地星期 ...
早日認清方向都好,欣賞你吾因為集郵而儲offer。祝你小朋友在另一間更適合既學校有愉快既校園生活

引用:3rd+的家長唔好太擔心啦,到左最後關頭都係

原帖由 hellomayo 於 13-11-11 發表
3rd 的家長唔好太擔心啦,到左最後關頭都係平常心去面對啦,唔好畀太大壓力自己同小朋友,加油!而我地星期 ...
感謝你!

我個女2ND IN 3/10, 3RD IN 19/11,唔知係唔係在2ND IN 時, 沒有帶圖書所以影響成績,所以 3RD IN 排到好後

ET0626  小朋友2nd in 帶圖書只是在等候室時睇, 學校冇特別就此評分.  發表於 13-11-13 16:55

heiyiu 發表於 13-11-12 16:32
我個女2ND IN 3/10, 3RD IN 19/11,唔知係唔係在2ND IN 時, 沒有帶圖書所以影響成績,所以 3RD IN 排到好後 ...

冇帶圖書都有3rd in, 你女好叻叻
"即使你是友善的,人們可能還會說你自私和動機不良,不管怎樣,你還是要友善。即使你是誠實的,人們可能還會欺負你,不管怎樣,你還是要誠實。你今天做的善事,人們明天可能就忘記,不管怎樣,你還是要做善事。” 杜麗莎修女。

我地之前都打定輸數,我同我老公都相信係佢自己能力取分

回覆:heiyiu 的帖子

3rd in 是跟分數排的嗎?請問每天約見多少學生?

路過搭咀.....我小朋友都有幸入到3rd in,但從第一輪面試開始我地都係最後嗰lot in嘅,我又唔覺係小朋友分數低而in 得後喎! 所以各位爸媽唔好再眨低自己小朋友啦!!我都知有父母打過電話去學校問改期時而學校係甘講,但坦白我唔係好信囉...

hoichun0813    發表於 13-11-12 18:18

回覆:港同3rd in 開始喇,大家入嚟傾下。。。

請問幾時知取錄結果呀?

引用:請問幾時知取錄結果呀? +

原帖由 pinkyyip 於 13-11-12 發表
請問幾時知取錄結果呀?
26/11

引用:+本帖最後由+siutse+於+13-11-12+17:22+編

原帖由 siutse 於 13-11-12 發表

路過搭咀.....我小朋友都有幸入到3rd in,但從第一輪面試開 ...
我都覺得係避免考生改期先咁講。

我地上星期3rd IN見黃校長,校長好親切,傾落覺得佢講野好直接,我和先生都好欣賞佢,可惜阿囡忽然怕羞,校長問佢野時佢竟然hang 咗 機

請問是否三輪面試分數加埋計入選名單?第三輪佔多少?

回復 ltang7 的帖子

我都係呀, 我個女突然好怕醜, 唔識講早晨, 又唔識講多謝, 平時佢唔係咁傢.... 算啦...

醒目開學勳章 王國長老

唔記得%了, 只知係三輪D分累積
平常心啦, 父母就係咁, 永遠都希望仔女ALWAYS做到100分(因為自己見過佢100分, 稍有失手就唔開心)
RELAX! 我都係咁同自己講

回覆:Charlotte_mom 的帖子

是吖,希望不會越後in越難入啦

引用:Quote:原帖由+evaken+於+13-11-04+發表本帖

cherry_yu 發表於 13-11-18 12:12
回復 ltang7 的帖子

我都係呀, 我個女突然好怕醜, 唔識講早晨, 又唔識講多謝, 平時佢唔係咁傢.... 算啦... ...
無晒計,臨離開校長室我只好補飛講話:「平時唔係咁怕羞架喎!」校長好體諒咁講:「係啦,小朋友在爸媽面前係會嗲啲。」感覺到校長係安慰我地,個心好似安樂啲⋯⋯好彩我地同校長傾談時阿囡好安靜咁自己睇書,直到我地傾完,佢都仲睇緊,校長都讚佢好專心閱讀,希望呢樣可以加番少少分
‹ 上一主題|下一主題