用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 沙田浸大王錦輝中學2015入學一問
go

沙田浸大王錦輝中學2015入學一問 [複製鏈接]

我女女今年5年級,好快要選中學,我住大埔,想跨出沙田試下,大抽獎就留返大埔。
但我兩公婆都係無咩要求,名女開開心心就OK,
所以想選間直資,唔知沙田王錦輝OK嗎?(校風、課程、壓力......)
請大家比下意見。
   0    0    0    0

補充一下,我女現讀緊將軍澳一間BAND 1小學,而佢成績係中等。

王錦輝好丫, EMI school, 學校好多活動, 啱晒活躍分子. 學校的程度係英文好過中文, 數學都勁架, 因為要應付DSE, 學校都傾向高中開始補課(基本上全香港的學校都係咁做).

如果選擇沙田直資, 呢間係不錯的選擇, 佢應該11月底有簡介會, 你11月頭上學校的網頁睇睇啦!  不過咁, 佢本身有小六直升, 所以唔係好多位, 收生好睇面試表現, 鍾意收活潑有多項才能的學生, 成績不一定要Band 1, 但不可以不合格, 你仔/女都可以試吓嘅!
Winniebb30 8-)

回覆:winniebb30 的帖子

23/Nov 有 Admission Seminar. You may enroll now on their homepage.

熙熙&樂樂媽咪
‹ 上一主題|下一主題