用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 激活英文小學 應該選BAND 幾的中學
go

應該選BAND 幾的中學 [複製鏈接]

回覆:應該選BAND 幾的中學

你應該要清楚自己同小朋友的方向,即是你想參加大抽獎定考直資!小朋友成績如何等等!

回覆:wingszesze 的帖子

Maybe

引用:你要問翻班主任你小朋友是+band+幾,但太早

原帖由 candy2b 於 13-11-18 發表
你要問翻班主任你小朋友是 band 幾,但太早了,到P5下學期先問啦,記得叫學校出封操行信,因成績表冇 show  ...
可以架? thanks

引用:回覆+dlh525+的帖子 Yes,+我是過來人,+如

原帖由 candy2b 於 13-11-19 發表
回覆 dlh525 的帖子

Yes, 我是過來人, 如成績 keep 住 " A " and " B " 拔萃也可 in 架, 只要主科冇 " C " ...
謝謝回覆!小明友只是小五,我都是在努力了解學校中!但都擔心將來面試是否應付到!

我想問p.6開學時學校有冇training的? thanks

引用:P6+会有+training+for+interview,+以前有+M

原帖由 candy2b 於 13-11-21 發表
P6 会有 training for interview, 以前有 Mr Chan in charge 架, 但走咗唔知 Ms Wu 会唔會加強 training ?? ...
謝謝,等我有機會是再了解一下!

dictation 發表於 13-12-31 02:17
收到可靠消息, 原本3位包括副校, 但係佢巳經resign左, 其實得番2位

請問消息來源???

明白大家擔心什麼!  無可否認此校確實有不足地方!
但不是大家說倒這麼恐怖. 在者我諗一間學校不只是睇校長一個!!  此校始終辦了都一段日子, 方向而定.  而且整體老師都好緊要, 所有老師都好努力, 希望大家客觀討論評價.   

引用:吓?咁快resign左!消息係咪真㗎?咁如果佢

原帖由 Marieprincess 於 14-01-04 發表
吓?咁快resign左!消息係咪真㗎?咁如果佢走左,咪得返2位外籍老師,而且其中一位只係教I S喎!得返一位外 ...
星期五番學都見到副校,另兩個外籍老師都一定有教英文,因為p3,p4都有教過我小朋友!

引用:Quote:dlh525+發表於+14-1-5+17:32+星期五

原帖由 wingszesze 於 15-06-09 發表
dlh525: 亦要多謝你幾年來的意見及回覆,希望你的女女都能入讀最心儀的中學 ...
不用客氣,小女已有心儀學校收了。
大家繼續努力!

‹ 上一主題|下一主題