用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 拔萃女小學 大6 auntie對女拔睇法
go

大6 auntie對女拔睇法 [複製鏈接]

最近我大6個auntie帶埋雙非仔黎香港買嘢,佢約我成家人食飯。食飯時佢問我,你大女考小一喎,聽講咩女拔呢d好叻𠺢,1佰萬夠唔夠讀?我話1佰萬應該夠呱。大6 auntie話咁好平啫,比1佰萬已經得,你快d拎1佰萬去啦,跟手去買書買校服我講1mil係小1-6學費雜費囉!我地文化差異太大,唔啱傾,後來傾下先知佢個雙非仔駛咗6位數字入咗間省市級重點公立小學,公立免費,比咗建設費無戶籍都無問題。佢話之前讀大6 d intl kindergarten 成10萬8萬一年,駛幾十讀6年小學抵到爛啦。

0    0    0    0

引用:無戶籍都無問題?咁D雙非就唔好湧黎HK,話

原帖由 CoffeeCake 於 13-10-09 發表
無戶籍都無問題?
咁D雙非就唔好湧黎HK,話因為上面無書讀吧?
原來佢地有$識人就得,佢話雙非仔姑媽喺大6教公立小學,有方法。不過我頂佢仔晤順,要乜買乜,7歳人,只要你拒絕佢任何要求,佢就發爛,成個潑婦咁,全間酒樓人望住以為我地虐兒佢阿婆婆話佢媽識生唔識教,只會縱佢,失禮c人,將來你無$,佢一定瞓街!我心諗,大6 auntie可能一早知,落黎生,分分鍾touchwood 比佢敗曬d$後,阿仔拎縱緩住公屋養全家,唔駛瞓街。

引用:睇下李天一嘅下場就知道++http://www.bbc.c

原帖由 中天英 於 13-10-09 發表
睇下李天一嘅下場就知道
http://www.bbc.co.uk/zhongwen/trad/mobile/china_watch/2013/10/131001_china_w ...
我好睇好佢仔有潛質做李天二。我媽話怕咗佢個仔,最好咪再帶我女見佢,無咩事唔好見,費事學晒d y理。

引用:何止李天二,大把排住隊跟著,不過最後保外

原帖由 calbee6 於 13-10-09 發表
何止李天二,大把排住隊跟著,不過最後保外就醫,瞞天過海,無事
我深信天有眼,未報只係時辰未到。

‹ 上一主題|下一主題