用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 反對要人通宵排隊幼稚園
樓主: AnnieSammy
go

反對要人通宵排隊幼稚園 [複製鏈接]

引用:Quote:原帖由+Tzekiumommy+於+13-10-05+發

原帖由 AnnieSammy 於 13-10-05 發表
全对,之前奶粉,現在學位,下次書薄,球場,遊樂場………………乜都爭!

...
囡囡大咗,可能要同大6女人爭港男

回覆:反對要人通宵排隊幼稚園

其實好多學校都係要排隊,年年都係,只不過今年比傳媒大肆報導,攪到所好多家長都擔心,去埋排隊啫!
我大女今年k3,要排隊嘅無報,出年到細仔,我都會係咁

引用:Quote:原帖由+小之爸+於+13-10-05+發表回復

原帖由 crazymum 於 13-10-05 發表
區區不同,我九龍塘見90%係香港人!
真係超級有錢就唔會响香港讀啦,最怕阿b同雙非做同學…唔通…真係要私立先避得開基層嘅雙非?

引用:回復+gouf0083+的帖子 我可以答你係!現時

原帖由 小之爸 於 13-10-05 發表
回復 gouf0083 的帖子

我可以答你係!
之前聽過某d家長話9龍塘既學校簡介會大半係b6,個間學校偏向貴族化。。。我d fd 話9龍某地鐵上蓋既豪宅,差唔多座都係b6接貨。所以就算住高尚住宅,讀貴族學校。。。都係避唔到佢地架。最重要係有錢個班都係一樣咁冇x

引用:我個仔兩年前考PN,+冇聽過有通頂排隊这些事

原帖由 AnnieSammy 於 13-10-04 發表
我個仔兩年前考PN, 冇聽過有通頂排隊这些事發生。这絕不是龍年affect, 是風气affect. Compare to 2010 , to ...
完全應同!一個商業既生意行為!多啲人排隊,其實就係幫間學校做免費marketing!好又唔見啲出名既幼稚園要人排隊攞form或交form??!!!唉……

回覆:小之爸 的帖子

小之爸,你睇得好透徹!
其實基層雙非唔駛响香港同人講小朋友响香港出世,返大陸講先有用!

引用:回復+gouf0083+的帖子 我可以答你係!現時

回覆:反對要人通宵排隊幼稚園

小之爸講得好好, 100% 講中我睇到嘅事實。其實而家全香港都係大6學童, 通常都會引申一批照顧者,我住係算ok嘅私人屋苑,出出入入多咗好多好大6樣嘅人(一睇就知皮膚粗好多裝扮等), 問保安話係某細路嘅嫲嫲,隨處吐痰,甚至拔花園樹苗泥土, 哎!   

至於基層個批就仲惡, 正如小之爸前講, 野野聲大, 厭三厭四!

回覆:orangebb 的帖子

‹ 上一主題|下一主題