用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 將軍澳四大英中的高考成績
go

將軍澳四大英中的高考成績 [複製鏈接]

從家長口中得知迦密主恩已不再是將軍澳四大英中,高考成績最好的學校,是不是呢?

跟據家長分析,今將軍澳四大英中的高考成績,次序如下:

1. 宣基
2. 景領
3. 迦密
4. 將軍

有沒有人知呢,因我資料有限,未能作出準碓分析。
   0    0    0    0

回覆:將軍澳四大英中的高考成績

佢地個個都唔講有幾多人最後 jupus入左 degree,真係冇人知

回復 heiB 的帖子

這是真嗎? 迦密主恩........差了咁多?
又....宣基是否已變tko一一哥?

heiB  我都有同感?但係真係聽到越來越多迦密主恩的劣評。  發表於 13-9-18 10:11

引用:回復+heiB+的帖子這是真嗎?+迦密主恩....

原帖由 janetlam74 於 13-09-18 發表
回復 heiB 的帖子

這是真嗎? 迦密主恩........差了咁多?

未必正確,因現時已是文憑試年代,高考已是明日黃花

是由學校內傳出? 我都想知多些迦密主恩的...........消息~

回覆:將軍澳四大英中的高考成績

我見宣基今年個 dse result,eng拎4 既得,三十幾 %, 所以都可以估計到入 jupus degree唔會多過三十幾%

回復 elbar 的帖子

我講錯了是文憑試。我是指這二年的文憑試成績。除了宣基在校綱上可以看到較多資料,其它的都看不到。

回復 杰杰媽媽 的帖子

"宣基中學於2013香港中學文憑試考獲佳績,符合大學入學資格33222要求共136人,佔校內應考總人數76.8%。"有7成幾達到最低要求, 除左英文科優良率較低之外, 其他科都幾高呀! 我見大部份科目都高過六成, 整體優良率相信有六七成, 以此成績, 我諗點都有五六成左右有JUPAS OFFER吧!

引用:從家長口中得知迦密主恩已不再是將軍澳四大

原帖由 heiB 於 13-09-17 發表
從家長口中得知迦密主恩已不再是將軍澳四大英中,高考成績最好的學校,是不是呢?

跟據家長分析,今將軍澳 ...
根據迦密主恩嘅校務報告,2012年有85.6%考生考獲3322,而取得資助大學學位有61%考生,當中55%入三大. 2013年有86%考生考獲3322,入U率未公佈,呢個成績收貨有餘啦。

回復 senkawa 的帖子

但係入大學睇中英數,如果英文冇4 都幾難有學位

senkawa  英文有3已達要求,最大影響係港大..如整體成績夠分數,一樣有學位啦!只係神科免問者  發表於 13-9-18 19:54

冇可能
1. 迦密
2. 宣基
3. 官中
4. 景嶺

迦密主恩一向係將軍澳區津校一哥

Khmama講哋升大學資料正確!迦密一直都係將軍澳四大英中排頭位,想了解一間學校,中學舉辦升中講座自己去感受,又或者去個間睇哋學生放學,阿仔呢間中學讀中一,返學好開心。學校好重視家校合作,有大哥哥姐姐計劃。為了令中一學生適應英語教學,中一有LAC課程!課外活動豐富,係間好中學!
‹ 上一主題|下一主題