用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 課外活動 荃灣強 X 泳會太差太劣
go

荃灣強 X 泳會太差太劣 [複製鏈接]

強 X 游泳會非常劣

學完一個暑假就決不會再學這間泳會,因為每兩堂不同教練,師生比例太多了,我小兒5歲半已懂浮身,初班1對7-8,第一堂池邊學踢腳直到現在十二堂只是用浮板踢腳,問教練為什麼沒有任何轉手動作 ???教練答:問羅太(過份的是他教我小兒,為什麼教練都不清楚)最過份每兩堂的教練不同,樣子好像還未夠18歲,有一堂看到上課時泳班教練未到,強生泳會羅SIR 叫其中一名像跟他操水的學生來教我小兒,十分不專業和不負責任,懷疑沒有經驗的 安排補堂好亂好亂,來到補堂出現一位教練教八位很像我小兒的小朋友

我朋友叫我轉去小海 X 或海 X 一定比他們更好

JoJo  版主按: 建議閣下不要開全名, 文責自負, 請看溫馨提示  發表於 13-8-30 15:13
   0    0    0    0

引用:+本帖最後由+wendy_0817+於+13-8-29+01:12+

但我見小海豚同海藝都有好多教練
我見我個仔個教練真係好細年紀好young,無咩經驗
成日背住學生,會令我好擔心

醒目開學勳章

回覆:荃灣強生泳會太差太劣

我小朋友係x生學左差不多1年半,又唔係覺得好差wor.....我眼見其他會其實個質數都唔得ka,有的會,eg.:海x同x園的教練都係咁,成日見他們上堂時傾計同玩手機,的學生1有小小錯就係度大罵,係罵到個小朋友頭dup dup用成個場都聽到wor......雖然law sir我都見佢會罵的學生,但罵完後我見佢都有tum番佢....同我小朋友學左年半真係進步左好多,由剛剛已經升入了泳隊啦...
我係呢個暑假眼見好多家長好心急想自己個小朋友盡快學識游水,但要知道除了浮,手腳標準都好重要,的家長見到佢個小朋友識浮就不停咁push的教練要佢快的教埋佢4式....唉,

其實我小朋友由4 yrs 開始已經學游泳,學左6年啦.當中試過不少泳會,eg.:體x,YMxA,大x,泳x,全部都試過,他們的課程內容比起強x無錯係有system 的,但模式都係差不多,初班12堂入面就算學完都未必識游la,我個人就覺得如果想效果快最好1對1咁學,學識左到only 操水就搵泳會操.

醒目開學勳章

ha8mo 發表於 13-8-30 12:00
我仔在大會斷續學左3年,都係今年頭才叫正式可以不用任何輔助物自己游10米至現在25米,我自己不急,由得佢 ...

Yes ah ha8mo 我小朋友學左6年游水其實堂堂佢都係要用浮板15mins 踢腳,我諗間間泳會都會咁做就一定會有個原因,我都從來唔會問老師佢個進度,通常都係教練主動搵我話佢個level 係點,可以去報那個比賽呀,咁我就去報ka la

醒目開學勳章 王國長老

版主溫馨提示:

文責自負,所有留言,不代表親子王國立場。

會員如在文章中發表任何言論而被告誹謗,一切後果教育王國恕不負責,並保留刪除有關文章之權利,如教育王國因會員言論而需負上民事責任,將保留向會員作出追究之權利。

主愛我
生活世上幸福多,樣樣豐富主愛我;
天父造人像首歌,開心音符天天播。
星為我伴奏,風跟我握手;
天地海合奏,都表明主的愛

醒目開學勳章

回復 MR_Law 的帖子

ah   X law,你講野都好怪wor..我係看台睇我小朋友上堂看到有其他教練罵的學生講出來就話我同泳會熟..你都好利害wor.....我只不過覺得樓主對呢間泳會有誤會,太急進同埋將個泳會開埋名出來未免太過份...如果要講你既回覆我都可以話你同樓主或同其他泳會有關係啦....

我轉泳會最主要大部份原因係因為地區,我成日搬,咁梗係想搵個方便自己既泳會啦......所以我先會講到我既經驗,而唔係閣下所講的....

如果呢位新樓主唔好咁主觀開名去話人,我覺得就合理的.........
‹ 上一主題|下一主題