用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 港大同學會小學 返學鞋一問
go

返學鞋一問 [複製鏈接]

想問返學是否校服配黑鞋或運動鞋都可以?沒有限制?見有D同學穿白底但有顏色運動鞋,是否不太誇張都可以?謝謝!
   0    0    0    0

醒目開學勳章 王國長老

除左某幾日特別日子/場合指定要整齊校服務(例如影班相, 出外比賽, 表演), 基本上都可以著白波鞋
過去管得唔嚴所以有d比較多顏色, 6月出通告又一之呼籲今個學期會要求全白, 叫家長襯暑假準備

thanks! 明白了

引用:想問返學是否校服配黑鞋或運動鞋都可以?沒

原帖由 cpcsw 於 13-08-11 發表
想問返學是否校服配黑鞋或運動鞋都可以?沒有限制?見有D同學穿白底但有顏色運動鞋,是否不太誇張都可以? ...
我們買了全白波鞋和黑皮鞋。:)

請問 Charlotte mom..平均黎講,一星期有幾多日著運動服,幾多日著校服呢?

回覆:Angelice 的帖子

引用:請問+Charlotte+mom..平均黎講,一星期有幾

原帖由 Angelice 於 13-08-13 發表
請問 Charlotte mom..平均黎講,一星期有幾多日著運動服,幾多日著校服呢?

小一有兩個term試過4日運動衫褲,1日校服,因為有些單元如舞蹈,武術,戲劇需要著運動衫,星期五ELA如有關運動也需著(我小朋友運動無關都會著
買新最好每樣兩套,白色恤衫也容易弄髒。

醒目開學勳章 王國長老

louiskkchan 發表於 13-8-13 19:07
my kids wear black shoes once a year. school photo day

我個都差唔多, 9月1日返學已經唔著黑鞋
不過我仔係初級樂團, 週年音樂會會著多一日黑皮鞋LOR

Charlotte_mom 發表於 13-8-15 10:40
我個都差唔多, 9月1日返學已經唔著黑鞋
不過我仔係初級樂團, 週年音樂會會著多一日黑皮鞋LOR:joyou ...

仲有參加童軍&紅十字會少年團都要著黑鞋唷

呵呵,收到! Much thanks!!!

‹ 上一主題|下一主題