用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 保良局蔡繼有學校 year 1 開學要準備幾多學生照片
go

year 1 開學要準備幾多學生照片 [複製鏈接]

請問year 1 開學要準備幾多學生照片呢?
手錶有沒有款式顏色限制?

0    0    0    0

回覆:year 1 開學要準備幾多學生照片

已影了兩打,藍色底。

一打一定夠, 每年都有剩!
手錶冇限顏色!

醒目開學勳章

回覆:HeiHeiMa 的帖子

2張貼手册,1張做學生證。

咁快影左學生相啦?

Blue or white dress for girl?

四隻貓  係喎, 應該著咩色影??  發表於 13-7-29 11:30

多謝大家答覆.
我仲未同女影, 突然想起開學要準備學生相, 所以問下.
手錶就因為呀女睇中隻粉紅色手錶, 擔心學校有規定所以問左兒買.

wa! so fast! i just prepared school bag and uniform for my girl. I thought the school will have the photo - taking service for the students......

by the way, when should the Y1 students start going back to school?

之前問過學校, 好似八月最後一個星期六返, 唔知係咪指31號?好似會寄信通知。
請問認學生相背景顏色有無限制?另外, 需唔需要買水樽?

悶蛋 發表於 13-8-9 10:21
之前問過學校, 好似八月最後一個星期六返, 唔知係咪指31號?好似會寄信通知。
請問認學生相背景顏色有無限 ...

剛收到的獲派樂器通知信寫明要在31/8交回回條.
所以應該31/8是要回校.
有經驗家長分享, 學生相背景顏色無限制, 但經驗家長提議穿白色校服背景最好是粉紅色或藍色; 穿藍色校服背景最好是白色.

醒目開學勳章

引用:之前問過學校,+好似八月最後一個星期六返,+

原帖由 悶蛋 於 13-08-09 發表
請問認學生相背景顏色有無限 ...
要買水樽,顏色無限制。

四隻貓, 請問你是否已經收到學校信件? ...... 我還未收到!

悶蛋 發表於 13-8-12 10:39
四隻貓, 請問你是否已經收到學校信件? ...... 我還未收到!

上星期收到一封信, 裡面有一頁紙講學生派到咩樂器同要準備買咩樂器書.
如果你收唔到就打電話去學校問下是否寄失了.

Thanks. Let me call school.

‹ 上一主題|下一主題