用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 油蔴地天主教小學(海泓道) 新油天教科書出版社
go

新油天教科書出版社 [複製鏈接]

請問新油天的小一中文/  英文/數學/常識 教科書的出版社係邊間?謝謝

1    0    0    0

中文上学期用齊齊學識字樂,下学期用啓思語文新天地普通話版,數學用新亞洲,英文係校本,學校編的,要買一本grammar weekly,仲有大約十本readers,當中有幾本要教,其他幾本學校唔會教,你可以唔買,/不過考試會考囉
8-)

謝謝你.

引用:中文上学期用齊齊學識字樂,下学期用啓思語

原帖由 anitawong21 於 13-07-07 發表
中文上学期用齊齊學識字樂,下学期用啓思語文新天地普通話版,數學用新亞洲,英文係校本,學校編的,要買一 ...
其實我睇番小一課本,學校都冇教深半年至一年,小朋友小一需要時間適應,課程適度,不急在一時,我自己就好欣賞喇

LOVELY-BABE 發表於 13-7-16 12:03
其實我睇番小一課本,學校都冇教深半年至一年,小朋友小一需要時間適應,課程適度,不急在一時,我自己就好 ...
其實冇乜教深,只係中英數測驗+默書比較密,仲有spelling test,我個仔至憎就係spelling test
8-)

引用:Quote:LOVELY-BABE+發表於+13-7-16+12:03+

原帖由 anitawong21 於 13-07-16 發表
其實冇乜教深,只係中英數測驗+默書比較密,仲有spelling test,我個仔至憎就係spelling test ...
請問你囝囝九月是小二生嗎?nice to meet you

回復 anitawong21 的帖子

FA & spelling test 唔計分, 我們不會太上心, 哈哈!

Gloriasogashiwa 發表於 13-7-16 13:26

FA & spelling test 唔計分, 我們不會太上心, 哈哈!
係唔計分,但我隻仔好恨高分有貼紙,又有得記優点
8-)

你囝囝好有上進心, 非席好!
‹ 上一主題|下一主題