用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 聖類斯中學(小學部) 請問有無備取生收到 offer
樓主: KINKIN豬
go

請問有無備取生收到 offer [複製鏈接]

引用:阿囝依家小三,+佢好鍾意返學.+我覺得學校作

原帖由 w-w 於 13-12-09 發表
阿囝依家小三, 佢好鍾意返學. 我覺得學校作風比較低調, 但絶對唔係飛仔學校. 唔知會唔會因為中學可任由學生 ...
Thanks w-w. 聽聞今年St Louis 的小一好似比以往無咁輕鬆(谷咗),好快就有測驗,唔知你有無此感覺呢?

學校兩測(十月,三月)兩考(一月,六月), 時間上應該同以前差唔多. 暫時唔覺有唔同. 不過今年的通識有測驗, 但成績唔計落成績表, 我覺得都幾好.

回覆 Dadic 的帖子

係咪飛仔學校係呃唔到人嘅,得閒去學校望吓就一清二楚。

( 不過睇你講完飛仔學校,再諗起我C6個樣......真係笑咗! )

引用:回覆+Dadic+的帖子 係咪飛仔學校係呃唔到

原帖由 CheukC9 於 13-12-13 發表
回覆 Dadic 的帖子

係咪飛仔學校係呃唔到人嘅,得閒去學校望吓就一清二楚。
贊成cheukc9的講法,可能只是其他人中傷St Louis 呀!
Dadic, 不要相信謠言呀!

醒目開學勳章

回覆:請問有無備取生收到 offer

我都好喜歡聖類斯,不過我住太古,唔知坐校車要坐幾耐同埋幾點要上校車呢?囝囝今年K2好快要交報名表考學校了。

引用:我都好喜歡聖類斯,不過我住太古,唔知坐校

原帖由 jelly-pudding 於 14-05-11 發表
我都好喜歡聖類斯,不過我住太古,唔知坐校車要坐幾耐同埋幾點要上校車呢?囝囝今年K2好快要交報名表考學校 ...
太古>>返學是尾站(7:00左右上車),放學是頭站(放4:40,5:30左右到)

引用:Quote:原帖由+jelly-pudding+於+14-05-11+

原帖由 ramj 於 14-05-14 發表
太古>>返學是尾站(7:00左右上車),放學是頭站(放4:40,5:30左右到)
請問校車路線係咪每年唔同,因為姪仔家住小西灣,所以想問一下。
謝謝

[img align=right]http://as-luv2-454139179.blog.ocn.ne.jp/nova/images/tamama.jpg[/img][img align=left]http://game.21cn.com/zhuanti/comic/keroro/images/keroro.jpg[/img]

引用:Quote:原帖由+ramj+於+14-05-14+發表太古>>

原帖由 小花子 於 14-05-14 發表
請問校車路線係咪每年唔同,因為姪仔家住小西灣,所以想問一下。
謝謝

...
視乎下年學校選用那校車商,而那車商會否改路線⋯

引用:Quote:原帖由+小花子+於+14-05-14+發表請問

原帖由 ramj 於 14-05-15 發表
視乎下年學校選用那校車商,而那車商會否改路線⋯
謝謝

[img align=right]http://as-luv2-454139179.blog.ocn.ne.jp/nova/images/tamama.jpg[/img][img align=left]http://game.21cn.com/zhuanti/comic/keroro/images/keroro.jpg[/img]

醒目開學勳章

回覆:ramj 的帖子

Thank you for your reply! 7am is really a bit early. If we were accepted by the school we should consider moving to the western district or Kennedy Town.

‹ 上一主題|下一主題