用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 我唔明呀……又直資又抽獎……
go

我唔明呀……又直資又抽獎…… [複製鏈接]

見d人報好多間直資,收到幾個offers, 但又放棄曬去抽獎,唔覺得搏吾過咩?話灑d直資都吾錯噃

如果抽得吾好,係咪可以番去放棄過offer既直資叩門?咪好怪,間學校吾介意?

1    0    0    0

你係直資學校校長, 你會唔會收返呢位學生呢?  

引用:你係直資學校校長,+你會唔會收返呢位學生呢

原帖由 mowaiyan11 於 13-06-22 發表
你係直資學校校長, 你會唔會收返呢位學生呢?
係囉,依個我明呀

所以我吾明點解d家長一心諗住抽獎,又報埋好多間直資,到有直資offer, 又全部turn down…

回覆:happyritamama 的帖子

可能試下小朋友低線,人報我報囉,我只報了wkf and tsl , wkf 熱身,TsL係如果中左,我直係會放棄抽獎的學校!可惜唔收!

搵自己和小朋友嚟玩呀?唔通用嚟做叩門演練?諗唔明!
萬軍之耶和華說、不是倚靠勢力、不是倚靠才能、乃是倚靠我的靈、方能成事。(撒迦利亞書 4:6)

引用:見d人報好多間直資,收到幾個offers,+但又

原帖由 happyritamama 於 13-06-22 發表
見d人報好多間直資,收到幾個offers, 但又放棄曬去抽獎,唔覺得搏吾過咩?話灑d直資都吾錯噃

如果抽得吾好 ...
人人都考,唔考邊有計同人傾。最重要,話俾人知學校收左我個仔,但我唔讀:;pppp::;pppp:

引用:Quote:原帖由+happyritamama+於+13-06-22+

原帖由 lazyqueen80 於 13-06-22 發表
人人都考,唔考邊有計同人傾。最重要,話俾人知學校收左我個仔,但我唔讀

...
抱咁既心態既人真係:;pppp:

引用:Quote:原帖由+happyritamama+於+13-06-22+

原帖由 lazyqueen80 於 13-06-22 發表
人人都考,唔考邊有計同人傾。最重要,話俾人知學校收左我個仔,但我唔讀

...
那麼要係聖喇拔才能收預期效果. "DBS 收左我呀仔呀,不過我 turn down 左,諗住去大抽獎!" 幾威...

回覆:我唔明呀……又直資又抽獎……

有無show封學校offer信俾你睇?其實佢話邊間收都得啦!最後一間都唔讀,真係講咩都得

回復 calbee6 的帖子

同意認真便輸了。或者,你朋友本身都係諗住大抽獎,博下如果遲d有offer或者可以等埋放榜衰左先註冊。因為直資收生都分好多round的。

引用:Quote:原帖由+lazyqueen80+於+13-06-22+發

原帖由 hadwinboy 於 13-06-22 發表
那麼要係聖喇拔才能收預期效果. "DBS 收左我呀仔呀,不過我 turn down 左,諗住去大抽獎!" 幾威...

...
笑左,聖喇冇得考,拔係男先直資!所以你呢句唔成立!不過好型好好笑!

引用:可能試下小朋友低線,人報我報囉,我只報了

原帖由 cautionchan 於 13-06-22 發表
可能試下小朋友低線,人報我報囉,我只報了wkf and tsl , wkf 熱身,TsL係如果中左,我直係會放棄抽獎的學 ...
Yeah I think they just want to try and warm up.

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=group&fid=5927

我都唔明呀。。。。
昨天我帶女女係st.fr叩門,見到女女個同學,佢誇區中左第一自願。。。竟然偶遇,見到佢叩門

我地就話派到第八自願先去叩門,真係唔明佢地咩心態,第一自願定義係咩呢???真氣憤!

會唔會係同時有幾間直資收,又有私校backup, 咁就放棄哂d直資,留返間私校去博大抽獎? 我囡囡個同學仔就係咁嘅情況,陳守仁,港大同都收,KTS又收,於是只keep咗間私校去博大抽獎。

loveDD  心水清   發表於 13-6-23 22:59

回覆:babe725 的帖子

對,有很多都只為買個保險。問題是只報一所保險嗎? 兩所呢? 三所????

引用:會唔會係同時有幾間直資收,又有私校backup

原帖由 babe725 於 13-06-23 發表
會唔會係同時有幾間直資收,又有私校backup, 咁就放棄哂d直資,留返間私校去博大抽獎? 我囡囡個同學仔就係 ...
咁why唔只報私小?直資係咪都要放棄啦

‹ 上一主題|下一主題