用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 net 14 統一第二志願入邊間?
樓主: meloeskie2
go

net 14 統一第二志願入邊間? [複製鏈接]

grace0222 發表於 13-6-18 12:00
我地排左太古第6, 星期一先打黎約我明天去 int.
利申: 我地無任何人事, 有人事就唔洗e+咁煩.
...

多謝你的資料,即係太古唔排第三都有得in!
請問你派咗邊間? 第一二三怎排位?
祝你明日interview 成功!

yueyima 發表於 13-6-18 13:01
太古去年排第9也抽中。

我就是最擔心這樣,上年排第9都中,今年排第3已唔中,明年怎樣?

回復 meloeskie2 的帖子

我仔派左中去中華康山 (十x志願)
第一揀循道, 第二揀衛下

grace0222 發表於 13-6-18 15:39
回復 meloeskie2 的帖子

我仔派左中去中華康山 (十x志願)

咁今年有net 16 學校揀,你張佢地排第幾? net 16嗰幾間同康山比較,邊間好?

evaken  崇真&梁李秀茹有愛心,係net 16二線學校
筲官,愛官有官中聯繫優勢,聖馬可可排最後  發表於 13-6-19 00:11

meloeskie2 發表於 13-6-18 16:31
咁今年有net 16 學校揀,你張佢地排第幾? net 16嗰幾間同康山比較,邊間好? ...

其實我唔熟悉net 16的學校,而且那些小學位置上唔近我地,所以多數放較後位置.

grace0222 發表於 13-6-18 16:46
其實我唔熟悉net 16的學校,而且那些小學位置上唔近我地,所以多數放較後位置.

...

明白,thank you!
祝明日interview 一take 過攪掂! 加油!

回復 HAPPYan_BB 的帖子

英皇道果間成績好但老師惡,非有教無類.是居內大熱之一,排第2應冇机.

雲景果間有教無類,但成績好差,<30%入band 1 中學,排第5都抽中

引用:Quote:grace0222+發表於+13-6-18+15:39+回

原帖由 meloeskie2 於 13-06-18 發表
咁今年有net 16 學校揀,你張佢地排第幾? net 16嗰幾間同康山比較,邊間好? ...
Net 16大多圍繞公屋邨,咁入讀既學生質素你可以自己想,就算band1柴米我都唔願女女入,但冇辦法,填表我只可填16區學校因我住此區,可誇區既位置全填14區,最後派左聖馬可,叩中華康山收左,亦同時叩canossa 但interview完冇下文,而家疊埋心水康山,起碼太古區既各方面質素會比柴灣/筲箕灣好

回覆:net 14 統一第二志願入邊間?

其實丹循同北衛下午班點揀好?20分是否機會都不大?仔仔今年K2, 下學年要揀了!

回覆 meloeskie2 的帖子

Net 16 喺咪有基灣?  依間好嘢來㗎!

醒目開學勳章

回覆:net 14 統一第二志願入邊間?

我住康怡,net 14, 我都想知道去年 net 16 借咗咩學位俾net 14, 想參考一吓。

回覆:jelly-pudding 的帖子

梁李,愛官,筲官……其它唔係好記得。

‹ 上一主題|下一主題