用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請各位小朋友系迦南讀過N1準備升K1嘅JMS解答 ...
go

請各位小朋友系迦南讀過N1準備升K1嘅JMS解答 [複製鏈接]

1.請問學校派返黎果份地利公司書簿雜項訂購表,其中有個學生個人用品系咩黎咖??因為我仔已經系迦南讀過N1,如果系書包、水杯同盒仔、毛巾果D就應該唔再需要訂啦,如果唔需要果項,我系唔系應該直接系上面X左佢就得呢?

2.我見果張雜項訂購表已經有個電子條碼去7仔交錢,點解仲有張書簿雜費自動轉帳授權書嘅??咁到底應該授權佢過數定系去7仔交錢啊?

希望各位知道嘅媽咪可以解答
   6    0    1    0

immama 發表於 13-5-27 16:30
樓主指學費自動轉帳授權外另一張授權書
其實我也有同樣疑問,打去問佢話用來交茶點等雜費,但我有兩點唔明
...

如果系茶點雜費,加埋學費每個月米要5千幾6千蚊??有無咁誇張啊??

回復 immama 的帖子

我啱啱問過啦,原來果份授權書系可以俾你選擇系7仔交定系過數咁喔~如果唔方便系7仔交,就填果份授權書過數咁樣咯,至於果個個人用品,我聽佢嘅意思就系D名牌,水杯同毛巾咁啦,個老師話每年都要換咖啦,咁即系一定要買啦:;pppp:

回復 himuimui 的帖子

我以為個書包系一樣嘅添,外面睇真系唔覺得有咩唔同

MissMusic 發表於 13-5-27 19:11
書包其實一樣!

只係上年剛剛轉了新款,再之前的pn的小朋友仲係用緊舊款書包,當佢地上k1咪好似換了書包咁 ...

咁會唔會又多左個書包呢??因為有D小朋友唔系系迦南讀N1,系無書包咖嘛,佢而家呢D個人用品應該包埋書包咖啦,咁我地呢讀開嘅米又多左個書包咯??好迷啊~

回復 濼晴 的帖子

其實其他果D我都接受到,但系如果年年系咁買書包,買杯買盒,我覺得好浪費,因為我仔果D野仲好新凈,可以唔買嘅我都儘量想唔買咯

回復 cutefok 的帖子

襪我一開始都無買,其實又米白襪一對,就系多左只鴨仔咁大把,唔需要系佢到買啦

ME TOO不過只限第一學期夏天果套,冬天果套就懶左啦,無繡

睇黎我聽日都要問清楚園長先得,逼佢俾張list我

真心支持

真系諗唔明點解一間口碑唔錯嘅幼稚園,D行政會混亂成咁,早知系咁我就俾阿仔讀嶺南好過,其實之前嶺南收左我仔,不過系下午班,所以無讀,而家有D後悔啦

cutefok 發表於 13-5-28 16:43
仲有呀, "課外讀物及活動教材"入面啲字咭包埋字咭袋, 唔喺個人用品到, 記住out出來, 50 一個紅、黃、藍三色 ...

其實字卡袋我用黎用去都系佢最初派果3個,之後派嘅我都無用過:;pppp:

DollyCC 發表於 13-5-28 18:42
其實書係同街價差不多,係自制教才同唔知咩雜費貴。

其實書同街價差唔多我都費事煩啦,同佢地訂就算啦,就系D雜費問題lo,其實唔系話唔捨得俾果幾百蚊啊,不過都要用得其所先得咖,我唔想用左呢幾百蚊,但系買返黎嘅可能系我個仔錯誤嘅價值觀,我唔想佢第日貪新厭舊同浪費lo

想問聲其實佢課外讀物活動教材嘅list同個人物品嘅list系米分開咖?

講真果句我都唔會分開上下學期嘅字卡黎袋咯,都系數學還數學一疊,英文還英文一疊,中文還中文一疊咁咯,基本三個袋就已經夠曬,有多嘅我而家只系要黎裝下D立雜野出街

回復 DollyCC 的帖子

我都無,只系佢派返黎果日我見到米問下佢咁咯,之後就放埋一邊啦

回復 bonbon1220 的帖子

無錯啊,統一處理夠方便啊嘛,不過就難為左我地荷包啦!

我今日問過,佢地話可以減,仲俾左張list我睇,但系張list就唔可以俾我或者影相,話唔想要邊樣就同佢地講,到時"take"返出黎再俾錢,仲話校長會打電話俾我喔~

我想問個簿套,文件夾同公文封套系咩黎咖??我都好似唔見呢幾樣野嘅派過嘅?
‹ 上一主題|下一主題