用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 如果派到嘉諾撒聖家,註冊後是否不能再到st mary 扣門? ...
go

如果派到嘉諾撒聖家,註冊後是否不能再到st mary 扣門? [複製鏈接]

因往年看過有D post 咁講,話同屬嘉諾撒教會的不准扣門,是真的嗎?

1    0    0    0

ABCdoreme 發表於 13-5-9 20:59
因往年看過有D post 咁講,話同屬嘉諾撒教會的不准扣門,是真的嗎?
是真的,不可以叩門.

回覆:如果派到嘉諾撒聖家,註冊後是否不能再到st mary 扣門?

如派位後或自行時派了聖家,但最後有其他直資或私小收左,放棄聖家,請問還可以叩st Mary 嗎?

你女的派位證(大抽獎)印有所派學校名稱, 冇遮冇掩, 一睇就知; 自行得左你唔註冊就冇人知0既

咁係咪讚緊嘉諾撒聖家,亦不可以插班p2-p5? thanks
:-D

引用:如派位後或自行時派了聖家,但最後有其他直

原帖由 步步驚心 於 13-05-12 發表
如派位後或自行時派了聖家,但最後有其他直資或私小收左,放棄聖家,請問還可以叩st Mary 嗎?

...
9成唔得,俾妳叩到咪又等出局,小圈子選舉。

咁係咪讚緊嘉諾撒聖家,亦不可以插班p2-p5?+

原帖由 gs 於 13-05-12 發表
咁係咪讚緊嘉諾撒聖家,亦不可以插班p2-p5? thanks
未聽過p3 至p5有得插班,上年好像p2都没有。

咁係咪讀緊嘉諾撒聖家,亦不可以插班ST MARY p2-p5? thanks
:-D

咁係咪讀緊嘉諾撒聖家,亦不可以插班ST+MARY

原帖由 gs 於 13-05-13 發表
咁係咪讀緊嘉諾撒聖家,亦不可以插班ST MARY p2-p5? thanks
當然不可以。聽説有人是以搬屋的原因由聖心轉過來,相信很難有其他的例子了。

回覆:kls12 的帖子

即是如在聖心考得好都不能插st mary  或天神?

no la,聖心幼稚園的派了去聖芳濟,求位想返聖心私小都唔肯收呢…

回覆:sheffield 的帖子

兩間程度唔同,朋友個女由聖心小升到中學,剛巧家庭發生D事嚇親個女,讀書追唔上,父母將佢轉去聖芳濟各,個女話程度淺好多,讀得好輕鬆。

‹ 上一主題|下一主題