用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 陸慶濤和禮賢點揀好
樓主: cleokiko
go

陸慶濤和禮賢點揀好 [複製鏈接]

cleokiko 發表於 13-5-10 09:15
但是禮賢升英中百分率是很好!而且禮賢我在baby kingdom只有讚,沒有負面訊息!
個個都話讀禮賢小朋友好乖 ...
其實你心中早已有偏向, 到此只不過想多找一些支持自己想法的觀點.

最後一樣要講, 所謂升中成績好, 到底有幾多係考, 幾多係派, 有資料o既話參考下再決定.

回覆:taktakchichi 的帖子

不是這樣,我真的唔係十分想到禮賢,因為太遠和太貴!我只係想知陸慶濤可否取代,但我見回覆的家長不是太了解禮賢,所以才說出它的好處!我唔想自己因為錢和時間做錯決定。
另外,其實陸慶濤是沒有Offer,我只在等第二輪面試!由於這樣,我才在這裡做意見收集!免得再去第二輪面試!

積極參加第二輪面試,收的話再講。

引用:不是這樣,我真的唔係十分想到禮賢,因為太

原帖由 cleokiko 於 13-05-13 發表
不是這樣,我真的唔係十分想到禮賢,因為太遠和太貴!我只係想知陸慶濤可否取代,但我見回覆的家長不是太了 ...
其实我同你的情況都係—樣,私小有禮賢back up,住TKO,但係又等紧LHT嘅第二輪收生。喺EK嘅post講禮賢d小朋友好乖,又唔係好谷,其实我都好鍾意,但係—諗到佢要搭6点半校車就真係唔想!希望大家都可以揾到心儀嘅小學啦!

lsfvivien 發表於 13-5-14 00:49
其实我同你的情況都係—樣,私小有禮賢back up,住TKO,但係又等紧LHT嘅第二輪收生。喺EK嘅post講禮賢d小朋 ...
8卦一間, LHT有2013-2014第2輪收生嗎? 因為我見佢2014-2015小一申請時間表都出埋

禮賢的老師,他們的體貼,用心感染小孩,行正當的路,每天一點一滴影嚮,非常幸運女兒可在這裡上學。是會早上車,但小女會在車上睡覺。因活動遲放學或遲返學,學校校車也會接送。

引用:Quote:lsfvivien+發表於+13-5-14+00:49+其

原帖由 taktakchichi 於 13-05-14 發表
8卦一間, LHT有2013-2014第2輪收生嗎? 因為我見佢2014-2015小一申請時間表都出埋
...
係呀,不过重未安排interview。

引用:禮賢的老師,他們的體貼,用心感染小孩,行

原帖由 nora301 於 13-05-14 發表
禮賢的老師,他們的體貼,用心感染小孩,行正當的路,每天一點一滴影嚮,非常幸運女兒可在這裡上學。是會早 ...
多謝你嘅分亨,小朋友的品得真的好重要,禮賢確實係—所好有愛心嘅学校!

‹ 上一主題|下一主題