用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 大件事,pls help
go

大件事,pls help [複製鏈接]

醒目開學勳章

我在表格英文名旁寫咗中文名,點算?睇錯通告要寫在副本上,pls help

kcbeauty  問題不大!  發表於 13-4-29 11:06
   1    0    0    0

回復 kinglongma 的帖子

我們學校的老師幫我們將中文姓名寫埋在英文姓名上面,  都唔係寫在副本上喎, 你寫在旁邊, 應該問題不大卦。

每張表格(家長存根、学校存根、给教育局的)分開,以塗改液塗上,待乾,加家長簽署!

我剛想起, 我更改選校編號後, 只是在第一頁簽名 (即簽名過底一式三份); 但學校通知寫住要每頁加簽.....  
  唔知會點呢?
"It is a poverty to decide that a child must die so that you may live as you wish." ~Mother Teresa~

回復 jk67jk 的帖子

每頁加簽??老師又無講喎...我都係簽喺第一頁!
唔怕, 今日老師總會最後核對, 有咩錯漏應會通知家長!

回復 Sasaalan 的帖子

凡有任何改的地方,每頁都要加簽以作核實,還有時間,問問學校吧!學校應該也會幫家長再審看一次。

回復 mc 的帖子

My son has handed in the form. I forgot to write the English name too. The English name should on the form already? Trouble!!

kcbeauty  已經print 左係張form 度!  發表於 13-4-29 11:36

回復 ckmak 的帖子

你應該是交回學校吧?學校應該未交回教育署,快打電話問問吧!可以填回英文名,這不影響你仔仔的升中抽獎,不要太擔心!

回復 mc 的帖子

Thanks. Too tired for this game. one time is enough

回復 jk67jk 的帖子

寫字大力,过底就没问題!

jk67jk  我叫仔仔同老師講, 老師冇叫我回校補簽, 我估我夠大力。  發表於 13-4-29 15:30

回復 ckmak 的帖子

嗯!我寫時弄得手心出汗,交了又要擔心到7月9日才知道結果。這個方式真是折磨家長!
‹ 上一主題|下一主題