用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 迦南幾時開始call PN waiting?
樓主: PJ
go

迦南幾時開始call PN waiting? [複製鏈接]

回覆:迦南幾時開始call PN waiting

請問收到call係大b定細b?

回覆:迦南幾時開始call PN waiting?

我地放棄咗海濱迦南,揀咗慧中,希望無揀錯。

富榮,今曰call, 放棄了~

引用:窩打老迦南今日打來,一班成38人,雖有四位

原帖由 expensiveflower 於 13-05-02 發表
窩打老迦南今日打來,一班成38人,雖有四位老師啫,但好似太多了
宜家佢地有兩班am,一班全日班。
咁,今年9月,佢地話全日班一班38人,咁仲有幾多班am?pm?

引用:窩打老迦南今日打來,一班成38人,雖有四位

原帖由 expensiveflower 於 13-05-02 發表
窩打老迦南今日打來,一班成38人,雖有四位老師啫,但好似太多了
Call你也是全日班?是囉上星期同我講又是全日班30幾以上3、4位老師!如全日一班內咁多人對咁細小孩真唔太好!所以我拒絕了上番啓思算吧了

回覆:anlywan 的帖子

我是下午班

引用:Quote:Fion_Wu+發表於+13-5-2+11:14+我地唔

原帖由 yenyenBB 於 13-05-02 發表
HAHA....舊年我囝囝只有3間OFFER......
呢3間全部都係迦南.....黃埔, 九龍塘金巴倫道, 窩打老道(全日).... ...
請問你點解選窩打老道?而不選金巴倫?其實兩者有咩分別?

請問有人收到小西灣迦南電話未呀??

引用:Quote:原帖由+yenyenBB+於+13-05-02+發表HA

原帖由 LuckyForever 於 13-05-06 發表
以我所知,金巴倫道係半日,窩打老道係全日

打過去金巴倫問, 佢話星期六先做完第2輪註冊, 最快都要過多一星期左右先會再打比WAITING/年頭報過既小朋友

LuckyForever 發表於 13-5-6 00:06

九龍塘金巴倫道係總校, 只有AM / PM 班
窩打老道, 全日班

原本我是FTM, 後來舊公司叫我番去做PART-TIME....
所以同老公商量決定俾囝囝番全日
我出番黎做野 (轉FULL-TIME)

因為囝囝超中意同小朋友玩, 唔怕累, 只怕悶... (全日...應該無問題)
亦想佢自理好D (尤其瞓教....以前半夜1:00 都唔肯瞓), 宜家10:30肯自己上床瞓
上網睇話窩打老道小班教學.....感覺親切D....校長完全可以記得哂所有小朋友既名字

窩打老道, 全日班-- 仲有每天有外籍老師教英文堂同普通話 (好過出去學一星期一堂, 錢都O向番度)
而且話明直升K1

九龍塘金巴倫道係總校, 半日班, 唔係日日有英文堂同普通話架
而且講明唔保證直上K1, 只收3份2咋

兩者比較, 唔計膳食費, 只係差千幾元....諗住有學券....就算第日讀名幼K1半日(無學劵)差唔多錢.....
雖然之後開學前兩個星期講左2013-14退出學券, 有D嬲
不過, 見到囝囝番學好開心...得閒唱下英文歌/國語歌, 做埋動作好開心...
老師又好細心 (竟然細心過我), 好親切, 有交帶, 所以我同囝囝都好中意呢間KG

回覆:yenyenBB 的帖子

少少更正,金巴倫迦南英文每日都有,拼音剛教完"f", 普通話只教歌,冇課本,吾係每日.:D

yenyenBB 發表於 13-5-6 16:00
亦想佢自理好D (尤其瞓教....以前半夜1:00 都唔肯瞓), 宜家10:30肯自己上床瞓
嘩, 如果我仔做到就好喇, 我依家晚晚都好痛苦!

wingbbbb 發表於 13-5-6 18:15
嘩, 如果我仔做到就好喇, 我依家晚晚都好痛苦!

同老師傾完得出一個道理...其實呢個道理好簡單
睡前O向床上講故仔
夠鐘...就閂哂燈.....大人小朋友一齊瞓就OK.....
大人都唔瞓, 咁好奇咁中意玩既小朋友又點會肯瞓....

(當小朋友已經熟睡...大人之後可以起身,做自己要做的事)

其實我有架, 不過爸爸好夜放工, 返到唻無理由要佢即刻瞓低架, 佢已經儘量輕聲無睇TV, 但係阿仔知道爸B響廳會典個幾鐘都唔瞓!

引用:其實我有架,+不過爸爸好夜放工,+返到唻無理

原帖由 wingbbbb 於 13-05-07 發表
其實我有架, 不過爸爸好夜放工, 返到唻無理由要佢即刻瞓低架, 佢已經儘量輕聲無睇TV, 但係阿仔知道爸B響廳 ...
咁,唯有較早d,響爸爸未番之前的佢去瞓。

BB瞓左,爸爸亦可以睇到TV relax下。
要同爸爸傾下夾下,只要起好左開頭,辛苦一兩個月,好快會習慣架。

BB早d睡,情緒好d(我感受過,尤其第二朝早起身,冇咁扭計),而且對腦部發展會好d(好多專家話)。

回復 yenyenBB 的帖子

請問可否分享籃田迦南?謝謝!

回覆:caca1227 的帖子

我今日收到小西灣迦南call,5月18日interview!囡囡十二月細b

回覆:caca1227 的帖子

I just got cannan lam tin pm offer too! Please advise...is nursery class from september ar!

引用:回復+yenyenBB+的帖子 請問可否分享籃田迦

原帖由 caca1227 於 13-05-07 發表
回復 yenyenBB 的帖子

請問可否分享籃田迦南?謝謝!
我囝囝唔係讀藍田迦南架

‹ 上一主題|下一主題