用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人去左今日新學校天后"樂䔄"樂基分校的推介會? ...
go

有冇人去左今日新學校天后"樂䔄"樂基分校的推介會? [複製鏈接]

有冇人去左今日新學校"樂䔄"樂基分校的推介會?今日我冇去到;可以分享一下佢地講乜啦?佢地係唔係PN直升K班?心大心細唔知報唔報好!

6    0    0    0

回覆:有冇人去左今日新學校天后"樂䔄"樂基分校的推介會?

這好像不是樂基新校,只是同校監而已

原來細B冇得報。

引用:這好像不是樂基新校,只是同校監而已 +

原帖由 BethMum 於 13-04-18 發表
這好像不是樂基新校,只是同校監而已
樂䔄和九龍塘樂基是同一校長,都學理念是一樣

引用:有冇人去左今日新學校"樂䔄"樂基分校的推

原帖由 winpuf 於 13-04-18 發表
有冇人去左今日新學校"樂䔄"樂基分校的推介會?今日我冇去到;可以分享一下佢地講乜啦?佢地係唔係PN直升 ...
簡介會講的內容,大部份上pods網頁都可看到,教學理念和樂基相同。另外,有個學教Floor Plan睇,設5個班房和3個活動區,無實景睇,應該未裝修好。會上無講過PN係唔係直上K1、有無老師係樂基過去,亦無講收費。

仲有,英粵班每日有20分鐘普通話課;英普班無粵語。師生比例1:8。

但講解會中介紹課程的老師都係九龍塘樂基的最出名的Net啊!唔知佢地會唔會過去做。

引用:但講解會中介紹課程的老師都係九龍塘樂基的

原帖由 manyjennifer 於 13-04-18 發表
但講解會中介紹課程的老師都係九龍塘樂基的最出名的Net啊!唔知佢地會唔會過去做。

...

係!?我唔認得,但她好nice

引用:但講解會中介紹課程的老師都係九龍塘樂基的

原帖由 manyjennifer 於 13-04-18 發表

...
係?!我唔認得,但她好 nice

引用:Quote:原帖由+manyjennifer+於+13-04-18+發

原帖由 sig28 於 13-04-18 發表
係!?我認得,但她好nice
個普通話同講phonics的老師都係非常資深同有影響力的老師,佢地好nice的,仲好好記性,我囝都好鍾意佢地,上佢地堂特別開心

引用:有冇人去左今日新學校"樂䔄"樂基分校的推

原帖由 winpuf 於 13-04-18 發表
有冇人去左今日新學校"樂䔄"樂基分校的推介會?今日我冇去到;可以分享一下佢地講乜啦?佢地係唔係PN直升 ...
會後有人問過校長,佢話PN 學生會直上K的

聽完覺得教學理念唔錯,不過間學校真係細左d,仲心大心細報唔報

學費幾錢呢?

引用:Quote:原帖由+winpuf+於+13-04-18+發表有冇

原帖由 Jen914 於 13-04-18 發表
會後有人問過校長,佢話PN 學生會直上K的
請問冇講細b如何報pn??同埋讀pg可否直上pn???

回覆:babycute2009 的帖子

Heard is 6800/month * 10 months

引用:Heard+is+6800/month+*+10+months +

原帖由 miracleinlife 於 13-04-18 發表
Heard is 6800/month * 10 months
我今日打過去學校問,職員答我'未知'喎

回覆:winpuf 的帖子

多謝各樓主的意見!不過考慮報唔報,我只有北角明慧收左PN班!你地會唔報呀?

can anyone give me the website, I want to know more

細b冇得報,收到8月31日ja

我有留低同個staff及校長傾咗一輪,因我家都有個超細B,見佢報名表只收到8月,我當然有問咁我哋啲細仔點算,個staff話照報,因有機會(只是有機會)若人數夠,會到時特別開一班新班去招呼哩班細仔,但若唔夠人開班,咁啲細仔就等到夠兩歲時還要要有人走便可做插班生。

‹ 上一主題|下一主題