用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 請問有無JM收到德福幼稚園的訂校服信?
go

請問有無JM收到德福幼稚園的訂校服信? [複製鏈接]

cclemon2009 發表於 13-4-15 09:07
我有夏季男仔校服及運動服,只穿過三個月,有意購,可pm我
hello, 我想問德福的小朋友返到學校需要換室內鞋嗎?另外,你覺得學校環境如何? 老師用心照顧學生嗎?小朋喜歡上學嗎?小朋能學到知識嗎?
德福可取之處是甚麼? 有那方面需要改善?
謝謝你!

crystal894 發表於 13-4-18 22:13
I will release pn international class!
我仲同阿囡諗緊讀邊間,你release德福,會讀邊間呢?

crystal894 發表於 13-4-19 12:29
會讀St cat !其實德福國際語境好好,班主任一普通話一net ,老師亦好有愛心!國際班只得一班廿幾人,都好 ...
好叻呢!
我而家手上有德福(本地)同綠茵,都未諗掂

crystal894 發表於 13-4-19 15:27
我囝囝好彩咋!interview 有問有答唔怕羞!你住邊度?會考慮兩間路程嗎?

...
兩間都要坐校車,車程差唔多,所以好難揀。
考到德福我覺得阿囡已經好叻,始終位真係唔多。

joycelynmama 發表於 13-4-19 14:57
我囡囡現讀德福pn全日班,非常好,老師非常盡責有愛心,入讀後進步不少,而且考K1亦有不錯的成績。 ...
你囡囡會繼續在德福讀k嗎?本地班pn的英文和普通課怎樣,一星期多少節? 可以分享吓你囡囡學到甚麼嗎?
‹ 上一主題|下一主題