用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 求救,搵好嘅數學補習
go

求救,搵好嘅數學補習 [複製鏈接]

小女現在讀四年級,現在於數研補習數學,但可惜數學測驗都係得62分,可能呀sir教得麻麻,因為補開嘅老師無做,換了另一個!可能不太夾,所以請各位介紹好嘅補習比我,地點最好係九龍區!謝謝幫忙!

2    0    0    0

回覆:求救,搵好嘅數學補習

點解只有人睇,而無多肯幫忙架

回覆:Omerkion 的帖子

數研都唔得,會唔會本身亞女對數已經失去信心,見到數就反彈、驚、逃避。長此落去唔係辦法,造成惡性循環。有冇諗過短時間,請一對一上門惡補,集中改善數學先,令佢搵番對數學的信心。你亞女語言成績好,大可集中於數學先啦。。。但我冇一對一上門老師介紹。

引用:數研都唔得,會唔會本身亞女對數已經失去信

原帖由 sukitelfold 於 13-03-21 發表
數研都唔得,會唔會本身亞女對數已經失去信心,見到數就反彈、驚、逃避。長此落去唔係辦法,造成惡性循環。 ...
多謝回覆,其實係我德福間數研好嘅老師轉左另一間分校,本來想跟住轉但又full哂無位!今次呀女主要係分數唔得,而家唯有睇下有無其他好嘅補習社或老師!

回復 Omerkion 的帖子

用住本叫學林數學練習先啦!!!數學真係要每日做D先見效果架!!!!

引用:數研都唔得,會唔會本身亞女對數已經失去信

原帖由 sukitelfold 於 13-03-21 發表
數研都唔得,會唔會本身亞女對數已經失去信心,見到數就反彈、驚、逃避。長此落去唔係辦法,造成惡性循環。 ...
我都想給小朋友搵有趣的數學補習,先不談成效,現在很多補習會讓小朋友連學習數學的興趣都沒有,就算成績提高也衹是暫時的效果,實在是缺乏興趣引導和整體思維訓練。

引用:小女現在讀四年級,現在於數研補習數學,但

原帖由 Omerkion 於 13-03-21 發表
小女現在讀四年級,現在於數研補習數學,但可惜數學測驗都係得62分,可能呀sir教得麻麻,因為補開嘅老師無 ...
If you need maths tutor, I can introduce one for you

引用:Quote:原帖由+Omerkion+於+13-03-21+發表小

原帖由 vickychmama 於 13-03-23 發表
If you need maths tutor, I can introduce one for you
我都想要pm me thx

My son's math tutor is pretty gd, if interest, can pm me.

唔係唔幫啦,只係冇好介绍

請問你係边區數研?

我朋友都有讀過呢間,情況同你一樣,跟住唯有放棄數研轉去第二間學數,聽佢講話而家無乜點跟,佢個小朋友都有八十幾分,但我唔係好記得間中心叫咩名,有興趣就pm我,等我問下佢
‹ 上一主題|下一主題