用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 維多利亞 VS 學之園
樓主: Matttang
go

維多利亞 VS 學之園 [複製鏈接]

引用:我朋友兒子k2從happy+school+啟思轉到lh,

原帖由 Heyheyjoyjoy 於 13-04-05 發表
我朋友兒子k2從happy school 啟思轉到lh,為了升小。結果非常後悔!升小面試不理想,加上教學重深,卻不求 ...
會唔會啟思太淺,令佢基礎唔夠好?所以一直追唔上?加上啟思冇乜功課,轉去 LH 可能唔慣

回覆:維多利亞 VS 學之園 ...

樓主,你最後揀邊間?

引用:Both+of+my+sons+studied+at+Vic+(HG)+and+

原帖由 dk1011 於 13-09-21 發表
Both of my sons studied at Vic (HG) and changed to LH. If ur targeting for international school, go  ...
May I know why you changed to Learning Habitat from Victoria? And did you find LH is more suitable for your kind finally?

引用:Quote:原帖由+dk1011+於+13-09-21+發表Both

原帖由 aquasee 於 13-09-23 發表
我個囡都叫讀過e兩間,兩間都係好學校,如果講師資及環境,v記略勝,不過最終讀lh因較全面,將來對於入讀本 ...
囡囡依家 LH 邊間校舍?你認為囡囡係學普通話同英文,學得好唔好?

引用:我不清楚LH,+只是我個女讀咗2個月vic+pn+之

原帖由 kittyland06 於 13-10-20 發表
我不清楚LH, 只是我個女讀咗2個月vic pn 之後講多咗好多嘢,outgoing 咗好多,笑多咗,响學校已經識自己去 ...
純分享,小囡歲半已戒左片,自理能力其實可以係屋企教,我揀學校著重培養德育,性格訓練,羣體表現,小囡返 LH, 主動左,本身2歲時已識講好多野,但性格怕羞,返學后,有自信左,認到好多中文字,識唱letterland 歌,可以好清晰唱英文歌,國語歌未太流利

引用:Quote:原帖由+DevilPig+於+13-10-18+發表囡

原帖由 aquasee 於 13-11-01 發表
我個囡讀緊HL campus K1. 英文冇問題,pn已教併音,一至兩個音節可併出九成,三個音節併到七成. 普通話聽冇 ...
依家 K1 係英普?定英粵? pn 下星期要決定

‹ 上一主題|下一主題