用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 國際學校 現時乘校車由美孚到CAIS麗瑤車費大約多少? ...
go

現時乘校車由美孚到CAIS麗瑤車費大約多少? [複製鏈接]

現時乘校車由美孚到CAIS麗瑤車費大約多少?
   1    0    0    1

引用:現時乘校車由美孚到CAIS麗瑤車費大約多少?

原帖由 Tweetie 於 13-03-11 發表
有架綠van去,好似$6.6,唔太記得

引用:現時乘校車由美孚到CAIS麗瑤車費大約多少?

原帖由 Tweetie 於 13-03-11 發表
校車唔知

想知搭校車和搭公共交通工具價錢分別。亦見到之前有自組校車群組,唔知仲有冇位及幾錢......

回覆:Tweetie 的帖子

Please carefully choose school bus company If you choose to find outside unofficial one. I saw one bus nanny just dropped a K3 girl in front of the closed school gate and ask one of jie jies to look after the K3 girl while the jie jie obviously  has her own little boss to pay attention to. For God sake, she is only 5 years old (Max estimate) and leaving her alone outside of school premises where busy traffic is nearby! so must find one with sense of responsibility.

回復 Tweetie 的帖子

你可聯絡李生 96512473, 他是學校指定的校巴公司.我們是火炭上車, $1500/月.

我都打去問了...廣播道 $1100-$1200, 但6;45上車...真係好早
感謝主

回復 appleng 的帖子

哇,廣播道都要過千,仲要6:45咁早,誇啲喎!

回覆:現時乘校車由美孚到CAIS麗瑤車費大約多少?

紅磡一樣1200,真係4好貴,只係九龍去九龍

之前admin staff話將軍澳約6:45上車,我覺得6點起身都ok.
但剛問過李先生,他說沒可能!因為兩條將軍澳線都要7點去到九龍城校舍集合,轉大巴再去麗瑶,將軍澳係頭站,所以6點幾就要上車(即係5:30起身!),同我之前問嘅答案一樣!車費$1600.
請問各位住TKO家長,有冇考慮自組保姆車?我仲未有門路,請指教!

引用:之前admin+staff話將軍澳約6:45上車,我覺

原帖由 ILBC 於 13-03-12 發表
之前admin staff話將軍澳約6:45上車,我覺得6點起身都ok.
但剛問過李先生,他說沒可能!因為兩條將軍澳線都 ...
去年在SKM campus 時都係要在亞皆老街球場轉大巴才返SKM..不過校車負責人回應要咁做法先可經營,我地明白的!

引用:之前admin+staff話將軍澳約6:45上車,我覺

原帖由 ILBC 於 13-03-12 發表
但剛問過李先生,他說沒可能!因為兩條將軍澳線都 ...
不過太早起身真係難攪,尤其是冬天!但自組車真係擔心佢地責任冇咁好,李生的車隊司機好好,Nanny 也十分細心!

ILBC  所以都唔知點好,好頭痛!  發表於 13-3-12 11:52

李生話現時由美孚去麗瑤$35一日(根據每月返學日子計算),7.40am美孚上車....算唔算抵??

引用:李生話現時由美孚去麗瑤$35一日(根據每月

原帖由 Tweetie 於 13-03-12 發表
李生話現時由美孚去麗瑤$35一日(根據每月返學日子計算),7.40am美孚上車....算唔算抵?? ...
你是否坐單程?因為未聽過有段日計?我一直段月計,每次比2個月車費!

回復 ssant 的帖子

搭來回兩程,李生話每次比2個月車費,按$35一日(根據每月返學日子計算)

引用:回復+ssant+的帖子 搭來回兩程,李生話每

搭來回兩程,李生話每次比2個月車費,按$35一日(根據每月返學日子計算) ...
我諗大約700一個月if 返20曰,但好似Easter Holiday 4月份返17x35=595..好fair...點解住紅磡冇段曰計的?

可能美孚有其他選擇,如搭綠WAN直接上麗瑤,所以可根據每月上課日子計車費......

係呀,我都明白,佢話因為7:30已到麗瑤,才可以再走多轉做shuttle或幼稚園。唉!總之世界難撈啦!佢話希望下學年可以安排到遲15分鐘上車,好過冇。

引用:回復+ssant+的帖子 可能美孚有其他選擇,

可能美孚有其他選擇,如搭綠WAN直接上麗瑤,所以可根據每月上課日子計車費...... ...
明白 and make sence...住近學校係好D!

ILBC 發表於 13-3-12 11:49

係呀,我都明白,佢話因為7:30已到麗瑤,才可以再走多轉做shuttle或幼稚園。唉!總之世 ...

agree that 世界難撈 !
‹ 上一主題|下一主題