用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 統一派位己截止,12網來個統計
go

統一派位己截止,12網來個統計   [複製鏈接]

統一派位己截止,12網來個統計

31    0    0    0

回覆:統一派位己截止,12網來個統計

你講先。

piggy-ma    發表於 13-1-22 09:00

1st choice --- St Jo

1st choice - St. James

回復 scbhongkong 的帖子

今年st jame都好hot, 因new campus 好正

回覆:gigi812 的帖子

Yes

first -> henessy am,
second -> henessy pm
Third -> li chi ho

醒目開學勳章 王國長老

引用:回復+scbhongkong+的帖子 今年st+jame都好

原帖由 gigi812 於 13-01-21 發表
回復 scbhongkong 的帖子

今年st jame都好hot, 因new campus 好正
正路都係咁估

我朋友話佢間KINDER最少10幾人選ST JAMES做第一!

今年似乎好好玩~~

我相信好好好多男仔都係揀咗st joseph. 或者軒上!

回覆:CoffeeCake 的帖子

joannechow1031  我聽唔到有人放聖雅各第1喎, 唔好擔心咁多, 如果st james放第一都唔得, 咁軒上,st joseph,華仁果d都好危!  發表於 13-1-23 09:23

今天聽朋友講話St James自行收不夠生,又話綱上有得睇,上去看又看不到?我覺得應該不太可能,但是朋友又講到真的一樣,有沒家長知道?

bebelee 發表於 13-1-23 23:43
今天聽朋友講話St James自行收不夠生,又話綱上有得睇,上去看又看不到?我覺得應該不太可能,但是朋友又講 ...
You should be able to do some research, at least you can find this file on edb:  
http://www.edb.gov.hk/FileManager/TC/Content_1519/2013canet-12.pdf

Then compare to the no. of students in grade 1.  Then you will figure it out.  Don't just 聽朋友講.

ST JAMES唔放第一,我唔覺會第二入喎!只要同區有超過58人選佢做首志願,就足夠構成放第一都唔入既可能性了!
我朋友間KINDER響首輪階段有大半男生都選ST JAMES,去到大抽獎,估都多數跟番吧。
好多非進取型都選ST JAMES做首選啊!進取的當然是ST JOSEPH, WH果D囉

bebelee 發表於 13-1-23 23:43
今天聽朋友講話St James自行收不夠生,又話綱上有得睇,上去看又看不到?我覺得應該不太可能,但是朋友又講 ...
無可能收唔夠了,我朋友首輪15分選佢落空左。

醒目開學勳章 王國長老

引用:Quote:bebelee+發表於+13-1-23+23:43+今天

原帖由 CoffeeCake 於 13-01-24 發表
無可能收唔夠了,我朋友首輪15分選佢落空左。
This is impossible。睇佢近年走勢我同意見定要擺第一,呢個世界好多人隨便up當秘cup(包括呢度),真係要小心查證

Charlotte_mom 發表於 13-1-24 07:42
This is impossible。睇佢近年走勢我同意見定要擺第一,呢個世界好多人隨便up當秘cup(包括呢度),真係要小 ...

NET 12係好特別,我個人覺得除左果幾間非華語學校外,間間差不多都要填首志願才有機囉!
李賜豪,我覺得今年放第二都未必一定入了!

Let's see.

謝謝大家回覆,我也覺沒可能所以上來聽聽大家的資料。
CoffeeCake-我同意net12的學校很特別,不放笫一就很難入,所以放第二的很難取捨...

‹ 上一主題|下一主題