用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 民生或玫瑰崗好D?
go

民生或玫瑰崗好D? [複製鏈接]

My sister's kid got offers from both, my mum said rosary hill more famous.Any thoughts on these two schools? Thanks
   0    0    0    0

RHS 課程好豐富, 我小孩讀緊PN, 我梗係揀RHS啦!

我個BB今年都有PN OFFER, 而家星期六上緊PLAYGROUP. 上咗兩堂後, 覺得D課程好好, 啱啱呢個星期六上完普通話, 個普通話老師教得好好. 所以玫瑰崗PN課程我都唔擔心.  你SISTER個小朋友有冇參加RHS PLAYGROUP.  如果有, 佢應該FEEL 到學校情形啱啱佢個小朋友.  至於民生, 覺得始終係區內學校, 冇小一backup, 已經輸蝕, 就算唔打算讀佢小一, 都當係一個保險.  民生學校環境都唔及RHS, 你睇下幾多人去考RHS, 同埋成日有MAMA問幾時有WAITING CALL, 如果你SISTER放個位出來, 好多人會多謝佢.  以上是個人意見, 只作參考.

本人都覺得RHS好...
但問題係佢學校位置...
如果交通唔係問題,
呢間IS VERY GOOD

個人覺得兩間都係好學校, 當然, 論環境同名氣, 梗係RHS好啦, 不過都要視乎你住址同AM 定 PM offer, 個人揀就會偏向RHS多啲
‹ 上一主題|下一主題