用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 宣小vs 德望
樓主: Jamiebearbear
go

宣小vs 德望 [複製鏈接]

引用:可以說說你的小孩是什麼程度才可考入這兩間

原帖由 joyce10142003 於 13-01-02 發表
可以說說你的小孩是什麼程度才可考入這兩間學校嗎?
我的小孩現讀九龍塘一間幼稚園,喜歡閱讀。

回復 Jamiebearbear 的帖子

我女兒也是讀九龍塘幼稚園,y 字頭那間,很喜歡閲讀,英文能力較高。宣道正取生,德望備取生

回覆:宣小vs 德望

講講下有D後悔冇去註冊德望,不過我去prefer 大抽獎,同埋已有私小bk up !

easybring  註冊德望也可以大抽獎, 不對嗎?  外生入gh小學部不可以抽獎嗎?  發表於 13-1-3 18:31

引用:有空可到"升中派位"那邊看看,+考中學比考小

原帖由 四隻貓 於 13-01-02 發表
有空可到"升中派位"那邊看看, 考中學比考小學競爭更激烈.
我認識不少同事的小朋友在宣小/SFA畢業, 小四至 ...
"有十分好的德望中學做後盾, 又何必再選沒中學的小學呢"---非常同意!

"Yanamami  :Yes, 你是有準備的人(預早去升中果邊睇料), 我都有提過, 考P1是係考F1的熱身, 而且係"小兒科".  "

係另一位版友叫我睇定升中果邊, 我跟手睇埋你地既升中分享, 睇到心驚驚, 覺得好大競爭, 到時好學校更加爭崩頭, 明白到係考小一時要做足準備, 0甘之後條路可能好行些.
現在總算有間一條龍津校, 安心好多, 等埋CKY result 就收工.

Yanamami  好有先見之明. 升中好睇小朋友實力, 但一山還真有一山高. 還要加不少運氣與策略....仲有時勢(我女果年入左自行form, 間學校先o黎減班, 暈得一陣陣).   發表於 13-1-2 17:22

回覆:宣小vs 德望

一條龍津校?st Mary ?

引用:"Yanamami++:Yes,+你是有準備的人(預早去升

原帖由 四隻貓 於 13-01-02 發表
"Yanamami  :Yes, 你是有準備的人(預早去升中果邊睇料), 我都有提過, 考P1是係考F1的熱身, 而且係"小兒科". ...
升中看邊條link?

魚王 發表於 13-1-2 16:59
升中看邊條link?
http://www.edu-kingdom.com/forum.php?mod=forumdisplay&fid=372
升中派位討論區

‹ 上一主題|下一主題