用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 聖若望取錄信
go

聖若望取錄信 [複製鏈接]

之前呀囡係waiting,但上星期收到SJC取錄信,相信已經係2nd round寄出,我心大心細中,因為york比咗$$,另外睇小學論壇個面好多家長評價係好差,冇愛心,中指比學生,有好多39唔搭8費用…………等等,但幼稚園論壇又好似ok喎,請問大家有乜意見呀?

1    0    0    0

我跟你情況差不多。我有KLT ZENITH 和SJC offer,一直不知如何取捨,因為兩所學校的提供資料都不多。又不淮參觀校舍。我去SJC 幼園校舍交報名費時,覺得校園環境有點簡陋、氣氛冷漠,個寫字樓很亂,有個C奶的四眼文職人員態度很差。我好禮貌問她問題,她不望我不特止,還說開學前會有新生會,到時你未問囉! 那次探訪的感覺很差,覺得做父母做得很委屈。

上次去SJC時,剛剛中午,老師帶小朋友到操場,聽到老師同小朋友係講英文溝通.
另外,有次打電話去SJC問課程問題,問問下,個職員答唔到,搵個課程主任call back 我,都算認真.

引用:上次去SJC時,剛剛中午,老師帶小朋友到操場,

原帖由 RBaBa 於 12-12-29 發表
上次去SJC時,剛剛中午,老師帶小朋友到操場,聽到老師同小朋友係講英文溝通.
另外,有次打電話去SJC問課程問題 ...
RBaBa 可唔可以分享一下你問咗D咩課程問題和個主任點回答你,謝謝。

回覆:聖若望取錄信

I got SJC offer too, and my girl is studying PN in Kln Zenith now, I'm so struggling should I stay in Zenith or to SJC from K1, any advice too??

引用:上次去SJC時,剛剛中午,老師帶小朋友到操場,

原帖由 RBaBa 於 12-12-29 發表
另外,有次打電話去SJC問課程問題 ...
Yeah,could you please share for us

回覆:yourwing 的帖子

問係唔係NET教英文?佢話唔一定。
問全日班下午做乜?瞓下,再多一堂,不過幼稚園同小學上堂唔一樣,冇咁清楚分係教乜。
我自己最擔心全日班,如冇特別,比較喜歡半日。

回覆:glorialee1118 的帖子

如上

Thanks RBaBa, 其實因為貪佢有全日班,我要番工冇乜時間湊囡........唉...
不過睇有D POST 講,好似興趣班有SPANISH學,幾得意喎!!

引用:問係唔係NET教英文?佢話唔一定。 問全日班

原帖由 RBaBa 於 13-01-01 發表
問係唔係NET教英文?佢話唔一定。
問全日班下午做乜?瞓下,再多一堂,不過幼稚園同小學上堂唔一樣,冇咁清 ...
Thanks RBaBa, 我諗住比我囡囡讀全日班。

‹ 上一主題|下一主題