用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 原來面試係靠運氣㗎!
go

原來面試係靠運氣㗎!   [複製鏈接]

就算小朋友做晒指令打晒招呼坐定定in,都只係waiting收場!相反,其他小朋友表現唔好串咀話唔锺意間學校坐唔定就收,呢個咩準則咩世界呀???

7    0    0    0

回覆:原來面試係靠運氣㗎!

我梗係唔咪立亂聽人講就信啦!係嗰兩個媽媽自己講㗎!邊有阿媽會响討論區踩自己仔女㗎,係咪?我都知唔係剩係靠運,個過程最緊要.只係呻吓啫!討論區嘅目的唔係比D人在空氣中交流吓吹吓水咩!不過我都好想知有咩方法可以令小朋友每次都望住人講嘢,請指教!

引用:佢平日都係咁定面試先唔望人 +

原帖由 cheung_chit 於 12-12-10 發表
佢平日都係咁定面試先唔望人
平時唔係咁,見到課室佈置同玩具覺得好奇!答嘢有望,唔使答嘅時候咪望吓囉.

引用:家教好緊要,但係面試真係好講彩數,小朋友有

原帖由 Lovely_Babybaby 於 12-12-12 發表
家教好緊要,但係面試真係好講彩數,
小朋友有無唔舒服, 心情如何, 係咪眼訓,
呢D都CONTROL 唔到.
Agree

引用:我睇到此post+的內容真喺有些不高興,+真喺

原帖由 rabbitsheasl 於 12-12-13 發表
我睇到此post 的內容真喺有些不高興, 真喺請有OFFER 的家長唔好話無OFFER 家長無做野或做得唔夠或無比時間 ...
好認同呢位媽媽嘅講法,試問有邊個在職媽媽唔想放工即刻返屋企見吓自己個宝貝呀!就算見佢嘅時間好少都想同佢玩吓傾吓偈,放假全天侯陪住佢去旅行就算知道会好辛苦都要帶佢去,唔忍心丢低佢比阿媽湊,我哋嘅付出唔会比其他媽媽少!只不過有時interview真係好睇眼缘同時机,有時in嘅時候撞啱午睡時間,根本不在狀態中咁可以點呀??就算我哋大人做嘢做到攰皮氣都差D啦!更何況一個兩歲幾嘅小朋友!所以而家in咗六間,只係得一間waiting真係擔心死人啦!點解元朗區D kg咁高要求㗎,救命呀!!

回覆:原來面試係靠運氣㗎!

完全認同,我个仔in 6間有5間都係午睡時候,結果全軍覆末!一間waiting

引用:我覺得面試唔係靠運氣,而係識唔識策略,同

原帖由 fatalbug 於 12-12-30 發表
我覺得面試唔係靠運氣,而係識唔識策略,同埋,識唔識搵一間match 自己及小朋友性格既幼稚園。當年,我策略 ...
你嘅策略係點㗎?

‹ 上一主題|下一主題