用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小學雜談 請問屯門區邊間全日小學好?
go

請問屯門區邊間全日小學好? [複製鏈接]

請問屯門區邊間全日小學好?

請問屯門區邊間全日小學好?因我姐囝囝想下學期轉學校,謝謝大家幫忙!!

Re: 請問屯門區邊間全日小學好?

你想搵屯門邊區呀? 如果係71區全日有 鄭任安(正校), 鄭任安(千禧), 仁濟醫院何式南等。

angeline.
         我姐住大興,想搵間好D小學,希望可以入到好中學.  請問知唔知佛教沈香林紀念中學如何?angeline謝謝!

mandyfung 寫道:
angeline.
         我姐住大興,想搵間好D小學,希望可以入到好中學.  請問知唔知佛教沈香林紀念中學如何?angeline謝謝!

呢間唔係好清楚, 大興唔係最出名係保良局咩?

mandyfung,

我都係住果區ge,你問佛教沈香林紀念中學,係不係想入佛教劉天生啊?
url=http://www.iuploads.com][/url]

sam_mama .  係呀!我姐囝囝今日去見,下午打電話來話收,重話下星期二就係下學期開始,特然"口今"快!都唔知這校現在如何,因為現在好少人讀這間......
sam_mama 寫道:
mandyfung,

我都係住果區ge,你問佛教沈香林紀念中學,係不係想入佛教劉天生啊?

比我選擇我就會選保良局先, 起碼出名d, 有保證好多。

mandyfung ,

"台山"都好過"劉天生"啦,97年大家全部係全日囉,保良局莊二應該冇位了.
url=http://www.iuploads.com][/url]

台山話無位.保良局莊二得半日返,要到月底先知收唔收.彿教收左,話18/1開下學期,但未退學,我姐唔知點好,怕現在唔入彿教,,保良局莊二唔收就唔知點好!!!
sam_mama 寫道:
mandyfung ,

"台山"都好過"劉天生"啦,97年大家全部係全日囉,保良局莊二應該冇位了.

何日東無位.請問屯門順德聯誼總會胡少渠紀念小學(上午)如何??是否可以入順德聯誼總會梁銶琚中學??謝謝!

請問大家對以下學校意見???
1) 仁濟醫院何式南小學
2) 保良局方王錦全小學
3) 保良局莊啟程第二小學(上午)
4) 順德聯誼總會何日東小學 (上午)
5) 順德聯誼總會胡少渠紀念小學(上午)
6) 博愛醫院歷屆總理聯誼會鄭任安夫人學校
7) 僑港伍氏宗親會伍時暢紀念學校(上午)
8) 佛教劉天生學校

梁銶琚係胡少渠的聯繫中學, 有聯繫分的。

我都想知仁濟醫院何式南好唔好?還有何福堂小學?

另外想問有無人知道那間學校是好學校又有小班教學,好想仔仔讀小班學校。
屯門有沒有一些有拔尖課程的學校呢?
「對弱者的同情往往變成對強者的仇恨,我們尤其要學會如何將這種愚蠢的傾向昇華。」 ---馬斯洛,<<人本心理學>>

faith 寫道:

何式南有拔尖課程的。

請問大家知唔知以下學校如何?  謝謝!
1) 柏立基教育學院校友會何壽基學校
2) 仁德天主教小學
3) 仁德天主教小學
4)仁愛堂劉皇發夫人小學

joanneso 寫道:
[quote]
faith 寫道:

何式南有拔尖課程的。[/quote]
請問甚麼是拔尖課程?
與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~ 珍惜眼前人 :-)

jantec,

搵到你係度啊,我仔仔在保莊二下午校,今個星期考試,你呢,搵到心中理想的學校沒.

janetc 寫道:
faith 寫道:

何式南有拔尖課程的。[/quote]
請問甚麼是拔尖課程?[/quote]

我都想知甚麼是拔尖課程學校?
是有分精英班嗰種嗎?

Hi sam_mama,
hehe....我係度呀!
保莊二這間學校好嗎? 你仔仔讀成點? 有人話am好過pm, 程度深, really?
我住大興花園,同你會唔會係街坊?

Hi Marina,
e 係度見到你,我地真係做左問題mummy.  
與其有時間去可惜~ 不如用時間去珍惜~ 珍惜眼前人 :-)
‹ 上一主題|下一主題