用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 九龍禮賢學校 禮賢收費
go

禮賢收費 [複製鏈接]

請問禮賢每月會有什麼收費?幾多錢?
1.學費
2.校車(邊區,幾多錢)
3.午膳
4.課外活動(項目,幾多錢)
5.其他必需費用

謝謝

想有個預算,麻煩各位幫忙!

0    0    0    0

1)Lunch box17/meal, around $300/month
2) School bus fee: depends on where u live, from $500-$1400, e.g. Lai King/Kwai Fong/tsuen Wan/shatin:around $900, MOS/Taipo:around $1,000.
3) extra-curricular activities at school:most of them are $750/activity per half year.  But some of them are more expensive.  Every student need to take 2 activities, i.e. most likely $1,500 per half year.

Good luck!

cleokiko 發表於 12-11-23 17:48
請問禮賢每月會有什麼收費?幾多錢?
1.學費
2.校車(邊區,幾多錢)
1: $32002: $700九龍區
3:  $17/ day
4: 科學:$ 1400 半年, 籃球$700半年
5; 書半年:$1500 部,工作紙,手冊等半年要700元。

其他戶外學習日,宿營等其他費用。
平均每月要求5500元樓下。

回覆:焯媽媽 的帖子

謝謝你!
比我想像中理想
我初時想校車過千元,飯錢$500
課外活動$500/月(最小)

咁我想問只有一動一靜課外活動?是指藝術活動揀一樣,體育活動揀一樣嗎?我又淨係體育活動已有3樣想學!
覺得禮賢學術性好嗎?
多唔多人升中到名校?(派位/自行)

‹ 上一主題|下一主題