用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 有冇人好似咁,in 左4間,都冇offer架?好灰呀!! ...
go

有冇人好似咁,in 左4間,都冇offer架?好灰呀!! [複製鏈接]

唉,我女係3月b,佢係屋企識做好多野,只係怕生保,唔鍾意同陌生人玩...所以面試時喊,又唔理老師...真係好驚佢冇書讀呀!
有冇過來人可以share下?
我可以點做!唉...

heidya   不灰心, 比信心果B同自己  發表於 12-11-19 16:31
   5    0    0    0

回復 rabbitbaby1 的帖子

我個囡係8月B, in咗5間, 啓思pm offer, 但其實交通同時間都麻麻...touchwood 最後都無, 寧願 tutor time / woodland PG 頂著~~~~~

回覆:有冇人好似咁,in 左4間,都冇offer架?好灰呀!!

我同你差唔多,報4間,in左三間都冇offer我個女仲係一個大B好灰,唔想冇書讀。好明白你心情

阿豬ma  me 2. 有d 未in 都話waiting... 我個重係十月尾細b... 我都想同自己講平常心, 但真係平常唔到囉....   發表於 12-11-20 15:36
klove    發表於 12-11-19 16:04
rabbitbaby1    發表於 12-11-19 10:20

回覆:有冇人好似咁,in 左4間,都冇offer架

我囝in左7間,3間waiting ,其餘未知,都好擔心,如果真係咩都冇,就唯有繼續返樂基同迦南playgroup代替返pn 班啦!

回覆:有冇人好似咁,in 左4間,都冇offer架?好灰呀!!

你多d帶BB落街,接觸多d5同嘅人,好似我由阿囡滿月之後,我日日帶佢去街行下,曬下太陽,所以佢一d都5怕陌生人!我個囡係九月B,只係in左一間,已經有offer am.其實interview唔喊已經成功左一半!加油!

Luluyen906 發表於 12-11-19 00:37
你多d帶BB落街,接觸多d5同嘅人,好似我由阿囡滿月之後,我日日帶佢去街行下,曬下太陽,所以佢一d都5怕陌 ...
謝謝你..我都有做..,,可能佢性格真係咁...

ckelsie 發表於 12-11-19 00:12

我個囡係8月B, in咗5間, 啓思pm offer, 但其實交通同時間都麻麻...touchwood 最 ...
woodland PG幾$?好嗎?

無理由架噃, 你係咪全部報晒名校呀?

manyjennifer 發表於 12-11-19 00:29
我囝in左7間,3間waiting ,其餘未知,都好擔心,如果真係咩都冇,就唯有繼續返樂基同迦南playgroup代替返p ...
迦南pg好似讀到2歲咋

poodlema 發表於 12-11-19 10:22
無理由架噃, 你係咪全部報晒名校呀?
唔係呀,3間本區,一間kln tong cannan...

引用:Quote:manyjennifer+發表於+12-11-19+00:29

原帖由 rabbitbaby1 於 12-11-19 發表
迦南pg好似讀到2歲咋
我知呀!到時2歲都考k班啦!機會又有呀!

你有無返PLAYGROUP?試下同佢返下PLAYGROUP同日日落下街, 去下PLAYROOM。。。

會唔會你住果區競爭激烈呢?

我個囝11月B,都係勁怕羞,interview 都唔肯講一句說話,我申請左10間幼稚園,只有6間有interview機會,最後都有兩間收左,如果唔怕煩報多幾間,總有一間會收,唔好太擔心,再唔係就返住playgroup先,等佢見多D人

我in 左 5間,4間都係waiting 一間等通個,我個仲要係大B

不如報多幾間呀~   唔好灰心呀, 加油~

我都好唔開心。IN咗7間,4間有result。2間得PM offer但個兩間囝都IN得唔好。一間話佢唔識聽中文,一間啲老師就唔俾佢玩玩具,佢就想行開。另外個兩間完成所有指令,好乖有response, 反而得waiting.

而家寄望另外3間有AM offer.

我囝係大B,一星期番4堂playgroup,仲要每堂兩個鐘,好活躍獨立,唔痴父母or工人,亦唔喊。上堂成日都係前面同老師交流,係屋企只係睇書同puzzle. 可惜唔肯講好多嘢。我都唔明問題係邊。

交左15份表,
in 3間,中兩間am offer
細仔

其實係咪睇父母職業
住址

我B仔都有一段時間好怕人, 甚至人地望一望佢都喊, 除左多D見人都唔知做咩好, 我諗都要睇性格。

有時大仔老師EXPECT佢識多D野, 可能仲無細仔咁著數
‹ 上一主題|下一主題