用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 九龍城綱 BAND 3 男生
樓主: SPJB
go

九龍城綱 BAND 3 男生 [複製鏈接]

TracyC 發表於 12-11-9 09:44
回復 Emilyryan 的帖子

請問  自行  彭  是否全部入申請都有機會面試  ?     家長都要 面試 架 ?
TracyC 發表於 12-11-9 09:44
回復 Emilyryan 的帖子

請問  自行  彭  是否全部入申請都有機會面試  ?     家長都要 面試 架 ?彭是全部都有得面試  也in埋家長的 ,但都是傾下計的.    鄧是選人in的. 上年是150人選43(大約好像是) 我仔有份in    ,但表現可能唔夠好. 所以入唔到啦. 上年果校長說操行唔達級就唔選. 今年就唔知呀

Emilyryan 發表於 12-11-8 13:56
我地老師係話我仔係B3, 不過我見自行呀仔 in 得不錯, 所以有小小信心入彭.
(因要in 埋家長的), 從老師口中 ...
係呀   但都是同家長傾下計。

Emilyryan 發表於 12-11-8 13:56
我地老師係話我仔係B3, 不過我見自行呀仔 in 得不錯, 所以有小小信心入彭.
(因要in 埋家長的), 從老師口中 ...
In. 廣東話和英文

Emilyryan:
你仔仔好叻你呀!! 兩間自行都有得 in,自行入咗~
我想自行報鄧鏡波,請問操行要甚麼級數? 選來 in ,你知不知道有甚麼準則呢?
唉~如果自行連 in 都無得 in ,好似浪費了一個機會。
唉~我覺得壓力好大

TracyC 發表於 12-11-9 09:55
回復 SPJB 的帖子

九龍塘中學的學生傾向精叻但欠缺理想。
同意band 3最緊要是校風, 我果年代波記幾好架, 在大學識得來自波記的人, 覺得佢地都幾醒, 唔明點解而家跌落b3. 如果真係b3, 我會選鄧鏡波同五旬節.

鄧鏡波係咪好差呀?
請問鄧鏡波、五旬節,校風好嗎?

cmvfamily 發表於 12-11-9 19:52
Emilyryan:
你仔仔好叻你呀!! 兩間自行都有得 in,自行入咗~
我想自行報鄧鏡波,請問操行要甚麼級數? ...
邊度叻呀。  係好彩啫. 自行入---)我都係估啦.    鄧記好像是b 或以上. 我諗d中學想選d操行好的學生怪. 以我所知 而彭如叩門都要b或以上的

其實banding 呢樣野各處聽回來也有不同. 我們學校給的就是彭,鄧,五.  都是band 2.   余和新就是band. 3.   你可問下班主任的意見.  
‹ 上一主題|下一主題