用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
go

教學語言 [複製鏈接]

請問中.數及其他學科既教學語言?  另, 學校有幾多位外籍老師?  多課外活動嗎?  學校是否有其他外語學?  tks!
   0    0    0    0

之前學校網頁有提供過每科幾時會轉英文, 不過我而家搵唔到, 我記得係小三開始全部科目轉英文(除了術科外), 上次去觀課, 老師話會睇學生的能力而決定小三學期頭定小三學期中先開始轉全英

以我之前了解學校的政策, 他們不太喜歡請外籍老師(即外國人), 因為流失率好高, 反而喜歡請係外國大既華人老師(有錯請原諒)

好似到高小定中學先有第四語言, 有好多課外活動, 全部都係課堂時間上

又旺你, tks! 課外活動要自費嗎?  依你所見, 學校英文與一般英小比較, 程度如何?

比較唔到喎, 好似WRITING咁, 真道係用非傳統的方法教, 佢唔要求小朋友要寫得啱晒, 但一定要小朋友寫, 寫得越多越好, 錯都唔緊要, 最緊要肯寫, 寫下寫下就會進步, 呢個方法係好WORK, 我知有D私校都係用呢個方法

去觀課時, 老師話學校既英文科TSA係98%合格

原來而家小三開始都轉全英....

希望第時自己的小朋友跟到...

支持真道 !!!

THE CONTENT WAS BEEN DELETED
‹ 上一主題|下一主題