用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 黃大仙聖母,有無人收到信呀?
go

黃大仙聖母,有無人收到信呀?   [複製鏈接]

好期待~~~
   2    0    1    0

唔知學校寄出左未呢? 心掛掛!

原來大家都未收到...
我以為只係我一個機會渺茫...
今日唔知會唔會收到呢?

我估應該今明兩天有信, 留意信箱啦!
我平時唔會望信箱的, 呢兩日次次經過都望下。

Chickee 發表於 12-11-1 10:59
我估應該今明兩天有信, 留意信箱啦!
我平時唔會望信箱的, 呢兩日次次經過都望下。 ...
我好慘呀...
得我老公有信箱KEY...
我老公又夜返...
我日日收工都係咁裝個信箱到睇唔到D乜...
激死人...=.=

Chickee  叫老公呢幾日留條信箱KEY俾你得唔得呀? 日日係咁等, 好折磨呀!  發表於 12-11-1 12:26

希望有好消息la, 我個仔係最尾上課室 in, in左5 mins 都冇就走得

CHIHIMNAM 發表於 12-11-1 11:08
希望有好消息la, 我個仔係最尾上課室 in, in左5 mins 都冇就走得
下...點解既...
你個仔又係十問九唔應定喊?
我果日最早IN,
第一個行入去,
IN左我10分鐘先出返黎...
我個女都係十問九唔應但冇喊囉...

回復 cat8141210 的帖子

阿仔冇喊, 個老師先同我傾, 傾完就行前坐响阿仔隔離, 係問乜名, 邊個同你黎ga..etc, 好快呀, 可能最尾要完場了

引用:Quote:CHIHIMNAM+發表於+12-11-1+11:08+希

原帖由 cat8141210 於 12-11-01 發表
下...點解既...
你個仔又係十問九唔應定喊?
我果日最早IN,
我嗰日都好早in,大約係第10個。我冇留意in咗幾耐,但感覺上好快,可能5至8分鐘。當日我個女冇哭,但佢好似樹熊咁攬實我,唔肯自己坐玩具。之後我抱住佢同老師傾偈,佢開始冇攬實我,坐在我大脾上。老師問佢嘢,佢只望住老師,好似好想答但又唔咁開口咁。老師俾餅佢,佢有講謝謝,但好細聲,細聲到好似只做嘴形咁,老師可能聽唔到。我估99%考唔到。

我心儀聖母,但另一間收咗要今日下午去交留位費,點算好???

CHIHIMNAM  另一間係乜? 要睇你報左幾多間, 唔去的話仲有冇in其他? 我會交, 為求保障先  發表於 12-11-1 11:32

CHIHIMNAM 發表於 12-11-1 11:19
回復 cat8141210 的帖子

阿仔冇喊, 個老師先同我傾, 傾完就行前坐响阿仔隔離, 係問乜名, 邊個同你黎ga..et ...
同我一樣啦...
但係老師只係問左你個仔兩個問題就算?
因為我都係呀...
唔知代表乜...
我朋友同一日但下午去IN,
佢話老師問佢既問題同我唔同...
但問左佢個女好多野,
問COLOR,問五官等...
IN我既老師冇問我個女呢D野...=.=

引用:我心儀聖母,但另一間收咗要今日下午去交留

原帖由 豬小B 於 12-11-01 發表
我心儀聖母,但另一間收咗要今日下午去交留位費,點算好???
你本身是否讀緊pn,有直升k1的offer?如果冇,咁我會交咗今日下午deadline交留位費的學校先。但如果本身已有K1 offer ,而今日下午deadline交留位費的不是太心儀,咁就唔交留位費。

tam_bb 發表於 12-11-1 11:23
我嗰日都好早in,大約係第10個。我冇留意in咗幾耐,但感覺上好快,可能5至8分鐘。當日我個女冇哭,但佢好似 ...
呀...好慘呀...
我同你個CASE差唔多,
但好在我個女冇要我抱...
只係痴住我唔放,
後來佢見老師同我講左幾句野,
佢自己又頂唔順走左去中間張枱攞野玩=.=
老師同我講完埋去同我個女講野,
我個女又係十問九唔應...........
之後老師比包餅佢...
我叫佢講謝謝佢又唔講但躹躬....(比佢吹脹...= =")
之後老師同佢BYEBYE佢又係唔答人行左去,
但行左兩步就轉身用手勢黎掰掰...
真係睇黎都冇乜行...

cat8141210 發表於 12-11-1 11:29
同我一樣啦...
但係老師只係問左你個仔兩個問題就算?
因為我都係呀...
我晌後面, 聽得唔係好清楚, 有指下D toys 問, 最後尾俾佢2揀1包餅, 講多謝推櫈走人, 過程好快, 但呢間始終係收女生為主

心煩!金卿收咗,要交$呀,只in咗2間咋!

引用:Quote:tam_bb+發表於+12-11-1+11:23+我嗰日

呀...好慘呀...
我同你個CASE差唔多,
但好在我個女冇要我抱...
唉⋯如果收我個女waiting,我都已經好開心了

CHIHIMNAM 發表於 12-11-1 11:38
我晌後面, 聽得唔係好清楚, 有指下D toys 問, 最後尾俾佢2揀1包餅, 講多謝推櫈走人, 過程好快, 但呢間始終 ...
老師係有問我個女,
你鐘意邊樣玩具呀攞黎玩下啦~~~
點知我個女係度CC叔叔唔攞=.=
最後就係老師比張返張接見証同埋一包餅比我個女,
我個女見到接見証上張相係自己個樣就係咁攞黎睇,
老師見咁就問佢,
呢個邊個黎架....
佢講左一堆火星話又答唔到自己個名=.=
之後佢仲比返包餅老師...(因為佢唔好意思收掛...我教過佢陌生人比野佢唔好收...)
之後老師好NICE咁話老師請你食架...
之後我個女收左包餅但冇推埋張CHAIR...
唔推CHAIR係咪就衰左了= ="?

tam_bb 發表於 12-11-1 11:42
唉⋯如果收我個女waiting,我都已經好開心了
下...
乜唔係3/11前收唔到信就即係唔收咩?
好似收到信就一定有OFFER,
聽講好似係冇信寫WAITING吧?
之後5/11就可以上網CHECK呀嗎...

引用:Quote:tam_bb+發表於+12-11-1+11:42+唉⋯如

下...
乜唔係3/11前收唔到信就即係唔收咩?
好似收到信就一定有OFFER,
只會 accept or reject ,冇waiting?定係只會accept or waiting ,冇reject?

tam_bb 發表於 12-11-1 11:46
只會 accept or reject ,冇waiting?定係只會accept or waiting ,冇reject?
我冇聽見話有WAITING...
所以日日睇信箱都會驚心臟病發...哈哈

‹ 上一主題|下一主題