用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 升中派位 成績吾好,選玫瑰崗中學好嗎?好煩!
go

成績吾好,選玫瑰崗中學好嗎?好煩! [複製鏈接]

Charlotte_mom 發表於 12-10-24 12:30
我反而聽過另一個角度睇呢種事
某男名校學生, 校內玩除褲(貪玩的), 結果學校攪大件事, 報警
一報警, 所有有關學生全部停學, 全校都知晒, 事件後, 當事人亦無面留低, 全部轉晒校
對學生黎講, 呢D係學與教嗎? 因為一時貪玩, 連書都無得讀了, 學校報警就輕鬆解決左件事, 將苦惱留俾家長同學生, 將教既責任交俾警方
報, 定唔報? 唔係簡單問題黎的

如果所謂「玩除褲」是指強行除他人的褲,這是很嚴重的校園欺凌和性侵犯事件,記過、停學和報警也無可厚非。

devilbaby666 發表於 12-10-31 11:55
我個仔都想讀返玫瑰崗,因為實收佢少左壓力.但我同佢分析, 當中一有4班,一班30人, 我又當佢同學有10個讀返玫瑰崗, 咁中一有110個校外bang 3生做你同學, 你返學吾駛讀書啦, 應付d壞學生或被同化吧 ...

玫瑰崗中學早年也算一間名聲不錯的學校,出了不少傑出校友,為什麼今天會變成這樣呢?

devilbaby666 發表於 12-11-3 00:51
你小朋友習吾習慣講英文,如果ok就試吓港大同學係南區,如果想考中中,可睇睇蘇淅,係北角寶馬山,我見佢收生好似b成積就oK,應75分,可以先去睇吓間學校,再考慮 ...
沙田的蘇淅就唔錯,
北角寶馬山的蘇淅就......

sagesage 發表於 12-12-12 00:08
Rhs 由當年10班中一縮到得4班,現在要主力收巴籍學生救命,副校長走完,今年校長都走埋。商科部飛仔學校,今年也結業。幾年前老師自殺,學生偷電腦,校內吸毒新聞。.....

‹ 上一主題|下一主題