用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 金巴倫英文幼稚園 st. nicholas 多雜費要交嘛
go

st. nicholas 多雜費要交嘛 [複製鏈接]

想問除基本學費、茶點費外,多其他雜費要交嘛? thx

0    0    0    0

全部自行決定買唔買or報唔報讀 (cd,圖書,雜誌,課程) 全部都唔買...$0雜費,極度自由...請放心

回覆:st. nicholas 多雜費要交嘛

thx chloe

回復 baby_tigger 的帖子

多定少就個個人定義都唔同,大女今年畢業,自己參考下...
2011-2012 - K3:
$1808 (Textbook)
1st Term $2920 (茶點+雜費)
2nd Term $3000  (茶點+雜費)
仲有每年自願參加既旅行($2xx/位)、聖誕聚餐(龍堡自助午餐,好似$3xx/位)...學生都要比$
仲想講個畢業套餐,$1xxx(畢業証書、畢業相一張、畢業學生相一打、家庭相一張、訂造畢業袍一件),件袍既item就好似$3XX,我地覺得唔環保咪唔訂!影畢業相時都會借袍比你,不過畢業聚餐上台拎畢業証書時就唔借比你...
重申一次,雜費多定少就個個人定義都唔同...

我自己今年幫細仔搵幼稚園,就冇報SN....

回覆:ms.bead 的帖子

是因為多雜費嗎?還是對這所幼稚園不算滿意?請指教...

我覺得算多雜費,但學費加雜費總數間間都差不多。你報晒考晒,之後睇下有邊幾間offer响手先再衡量啦!:)

引用:+本帖最後由+ms.bead+於+12-10-22+10:56+編

原帖由 ms.bead 於 12-10-22 發表

mrs bead,點解妳無幫細仔報 sn? 因亞囝嚟緊應該會讀 k1,可否比個意見,thx

其實都係個人選擇,呢度係SN專區,唔想引起爭論...
我响閣下"談幼稚園"所出POST有講下自己感覺...

引用:回復+baby_tigger+的帖子 其實都係個人選

原帖由 ms.bead 於 12-10-22 發表

其實都係個人選擇,呢度係SN專區,唔想引起爭論...
ok, thx

除了學費,每年一次書薄費,雜費收2次!茶点可以不參與,所有任何兴趣班,買圖書,課外旅行收費的都屬自願性質!

York 多雜費 or 金巴倫多雜費 ?
‹ 上一主題|下一主題