用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 明天interview, 但頭先學校打來話小朋友嘔, 好似有發燒, ...
go

明天interview, 但頭先學校打來話小朋友嘔, 好似有發燒, 點好? [複製鏈接]

明天照去還是同學校講, 但唔知可唔可以改期?
   0    0    0    0

有醫生證明既話,應該有得傾。(BASED ON 我之前去既INTERVIEWS)

簽名被屏蔽

ha8mo 發表於 12-10-19 11:59
邊間?

我記九龍塘學校話可以

係KTS呀, 我見網頁無話一定可以, 照去我驚影響表現, 唔去又驚無得補考, 又唔知會唔會打折扣, 點好?

回復 bb108 的帖子

JUST GIVE A CALL THE SCHOOL TO SEE WHAT THEY WILL TELL YOU ABOUT IT ,  I THINK IT IS THE BEST WAY.

問一問如果小朋友咁嘅情況,唔知有無得補考呢?
唔需要一定俾小朋友個名架!

回覆:明天interview, 但頭先學校打來話小朋友嘔, 好似有發燒, 點好?

唔好估估下快D打去學校問

ha8mo 發表於 12-10-19 12:15
Touchwood 講句,如果仲繼續發燒,去到都未必俾你入學校啦

如果咁不近人情,連病都唔批補考,就唔讀都罷 ...

我都好想阿仔讀呢間, 如果係其他back up 既, 我會揀唔去, 就算學校有補考, 但我自己覺得學校唔多唔小都扣小小印象分 (個人推測),
我諗我放工返去睇下點, 觀察到聽日, 如果無發燒又精神, 我諗會去, 相反, 去來都無用.

回覆:明天interview, 但頭先學校打來話小朋友嘔, 好似有發燒, 點好?

Last year I remember KTS accepts sick leave.  U better check their website and call them today.

The first thing is to visit the doctor first to get the record.  Then call the school to inform the case.  Nothing can be done if the school does not offer an alternative.

回覆:bb108 的帖子

面試須知寫了可以病假改期的,如病就改期,免影響表現嘛!

我就為免影響健康, 所以第一場面試前, 請咗3日假, 連埋國慶中秋, 成個禮拜無返學。聽日面試, 亦請了兩日假, 連下星期一及另一場weekday面試日, 為了面試前保住健康, 10月請了七日假。

如無發燒,照去,only30mins can leave. Only ask simple question. No need to prepare.

引用:如無發燒,照去,only30mins+can+leave.+On

原帖由 zzbchu 於 12-10-19 發表
如無發燒,照去,only30mins can leave. Only ask simple question. No need to prepare.
怒我得罪,要張心比己,如果傳咗病毒比你個小朋友,你會點?
另外,小朋友的精神也不佳,請問如何有好表現?不如看醫生,比張病假紙好過!

‹ 上一主題|下一主題