用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 點解大家要咁樣?
go

點解大家要咁樣? [複製鏈接]

我老公今日一早六點起身,六點半去到朗思排隊交表。
點知,排第二既果位太太,八點時見到朋友,叫人上黎。再到八點半又見到朋友,又叫上黎。首先我唔明係親戚既又點解要好似撞到咁叫上黎既 ...

感覺唔太好lor ... ... 我老公出聲,佢地話係同一家人黎 ... ...
   0    0    0    0

回覆:VeryB 的帖子

多人嗎依家

排得後無咩所謂,但咁早去到排咁前,俾人咁樣,就有些唔開心lor ... 借個位呻下。

回覆:VeryB 的帖子

系甘架啦,吾好吾開心

回覆:點解大家要咁樣?

你排邊間分校

d師奶系甘既啦
我老公just出門口去九龍塘分校交form
慘了,他自己去
如果人多,可能揾吾到車位park

VeryB 發表於 12-9-29 08:52
我老公今日一早六點起身,六點半去到朗思排隊交表。
點知,排第二既果位太太,八點時見到朋友,叫人上黎。 ...

明白妳感受, 睇開d, 早左交表唔代表收硬, 咪又係要interview......
如果好過份, 集體圍鬧佢地......

Ur hubby is the one wearing headset! Wow he is so good! Agree we all get up early n wait under the sun. Pla be considerate n we shouldn't let others jump the queue. Hk spirit!

好多人都係咁,越排得多學校去交表就越見得多,算啦,唔好激氣,留番啖氣同小朋友玩好過^_^

九龍塘THINK我舊年係最後一個交表,果日我in完york跑過去交,大門已經closed但因為後門有工程冇close我就入左去,結果d staff黑哂面咁幫我收,最後都有收我囡,所以收唔收唔關排前定後,真係睇面試表現,加油!

真係人嘅質數問題!不過如果係我,我入到學校時,會照同學校講,師奶發顛又好乜都好我唔會出聲,等學校知道(正常會mark底報名表),由校方決定收唔收有這水平的家長。

錦係唔係真係早交表上午in, 遲交表下午in呢?

同嗰家人講「一家人?係咪交一份form先?」或者要同學校講下。個家長連排隊都唔識,佢地個小朋友嘅質素都好有疑問

同嗰家人講「一家人?係咪交一份form先?」或者要同學校講下。個家長連排隊都唔識,佢地個小朋友嘅質素都好有疑問

其實交表先後,除了影響in 的時間外, 收了之後如果想由下午班轉上午班,學校說,當你提交轉班申請,會因應報名時排隊的先後次序來排上去的!所以也有點影響性架!

E 間學校早交表絕對冇著數

反而通常早交表會安排九點in

要在閘外等食風之餘個小朋友又未清醒

引用:其實交表先後,除了影響in+的時間外,+收了

原帖由 kayomama 於 12-09-29 發表
其實交表先後,除了影響in 的時間外, 收了之後如果想由下午班轉上午班,學校說,當你提交轉班申請,會因應 ...
一切隨緣

比我會出聲, 如果想一齊交麻煩自己走去後面同你家人一齊排。

引用:比我會出聲,+如果想一齊交麻煩自己走去後

原帖由 阿早! 於 12-10-02 發表
比我會出聲, 如果想一齊交麻煩自己走去後面同你家人一齊排。

安排到咩時間無所謂,但「打尖」就唔啱!

ekhc  agree ~~  發表於 12-10-2 23:54

今時今日, 學校應該安排郵寄報名.
~easybring~

今時今日, 學校應該安排郵寄報名. - Totally agree! What does the school do? they just get the form. If they want to use the application day to observe the parents, i do not think they have extra resources to do so. Why not just accept the form by email!
‹ 上一主題|下一主題