用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 小一選校 其實大家有冇諗過......。
go

其實大家有冇諗過......。 [複製鏈接]

其實大家有冇諗過點解今年戰況會噤激烈,點,卻要和人分享, 越來越多拼音同學
以上如有得罪請見諒。

0    0    0    0

回覆:其實大家有冇諗過......。

我明白的, 這也是大勢所趨!我們只有做好自己,其他的事也控制不了!而作為香港人,我們有一定的主場優勢的  take it easy

聽聞近長沙灣有間地區名校早排開簡介會,校長講到課程內容之一係學排隊

請不要歧視拼音名的小孩。我的小孩也是用國語拼音名的。但我們是百分百土生土長的香港人!用國語拼音可能只是先幾代傳下來的。

醒目開學勳章 王國長老

對, 拼音學生唔一定係差, 我小朋友學校都有d拼音學生, 父母都係知識份子, 什至非洲人南亞人都有, 咩人種唔係issue最緊要父母肯花心機教好小朋友

Re:2lovelykids
唔好意思啊,我只係想用「拼音同學」作隱喻,唔想寫得太明啊。

Re :Charlotte mom
Agree, but generally 佢哋d character 有目共睹啊...爭先恐後,不排隊,不講理,典型暴發戶心態,佢哋d靚仔十足十電視做「衍生開奶茶」廣告嗰d......九哥

little_yolky  因為係小太陽。  發表於 12-9-25 13:37

回復 Yolinda 的帖子

Yolinda,

So funny !!! Like !!!!!
‹ 上一主題|下一主題