用戶登入
用戶名稱:
密      碼:
搜索
教育王國 討論區 幼校討論 THINK & ZENITH
go

THINK & ZENITH [複製鏈接]

THINK & ZENITH n班 邊間好d?
think 得半日, zenith有半日全日, 全英語會唔會吾好
請問兩間學費分別係多少?

0    0    0    0

think 學費:

2012-2013年度的學費:

適用於麗港城、馬鞍山、美孚分校

雙語班(英粵):

每月$4,200 (全年共繳10期)

雙語班(英普):

每月$4,400 (全年共繳10期)

國際班(全英):

每月$4,400 (全年共繳10期)

全日班 :

每月$7,140 (全年共繳10期) 及 午膳費 : 每月 $588

備註︰10個月學費-由9月至1月 (上學期)、2月至6月 (下學期)

幼兒低班及幼兒高班新生: 每月 $4,200 。由於幼兒低班及幼兒高班新生將於8月入學以便適應,因此全年共繳11期學費。

九龍塘林肯道分校

雙語班(英粵):

每月$5,500 (全年共繳10期)

雙語班(英普):

國際班(全英):

備註︰10個月學費-由9月至1月 (上學期)、2月至6月 (下學期)

幼兒低班及幼兒高班新生: 每月 $5,500 。由於幼兒低班及幼兒高班新生將於8月入學以便適應,因此全年共繳11期學費。

happywangbb    發表於 12-9-12 00:05

so which one better acedemically. thanks

happywangbb  爬左文zenith口碑mama  發表於 12-9-12 22:31

我諗用家先知~

但感覺上我覺得think 好d...但n班我最後都give up左..因為唔想亞b搭校車..
同埋照d家長報考個方向去睇...
ZENITH似係多數都收..好似好易入...但實

peckychiu 發表於 12-9-12 16:33
我諗用家先知~

但感覺上我覺得think 好d...但n班我最後都give up左..因為唔想亞b搭校車..

think的評語較好,但細b有學校收都偷笑la

回復 elytis 的帖子

朗思 (有朋友讀)

(1) 關愛做得好好, 二歲班 (MOS)

老師話小朋友其實仲細, 好多野吾識講番比父母知, 如果吾介意的話, 第一二個星期番學都會日日打電話比家長report (friend聽到後, 好開心, 心諗幾忙都好,如老師打電話來一定要傾番二句啦) 如常番學之後, 父母如有需要打比老師, 老師都會好詳細再同你慢慢傾

(2)
程度都好好

英藝 (自己讀過 - 二歲班九龍塘)

(1)
小朋友是插班生, 吾可以8月份開學參加新生適應日, 要十月才開學,所以小朋友第一天已是自己上學 (家長無陪過), 而我和老師的對話就只有第一天上學同老師傾過二句,和第五天打電話告知我,你小朋友應該適應了,下星期轉番正常時間, 就冇啦, 英藝好少好少打電話聯絡家長, 而家長可以自己打電話比老師, 但老師們是長話非常短說的, (講真, 我係吾開心, 因為我小朋友講野吾叻, 又剛剛二歲, 好多野吾識番來同我講,如果老師可以幫手report一下,會好好多)

(2)
程度讀深一年

(3)
沒有Time Table, (eg. 幾點是茶點時間,幾點會出Playground 玩,幾點是上課時間,幾點是圖工時間,做家長的我吾知,有問過老師,他答是冇TimeTable 的,我和其他家長都係應該係有出Playground 玩啦

比我再選, 我會選朗思. (當然有些媽媽會選英藝, 人人吾同, 講適吾適合自己家庭需要啦)

個人意見,不喜勿插

I applied both Think and Zenith, the fee of Zenith seems very expensive (not sure if that worths), so if i could have a choice, i'd rather pick Think.
‹ 上一主題|下一主題